Borlänge kommun
Växel: 0243 - 740 00
Öppettider: 07:30-16:15
Gymnasiechef
Mikael Fältsjö
0243-748 82
Dela sidan på sociala medier
tallrik med spaghetti och tomatsås

Skollunch

Skolrestaurangerna serverar lunch varje skoldag. År 2014 blev Borlänge kommun bäst i landet när det gäller ekologisk mat i kommunens skolor, enligt Miljöaktuellts kommunranking.

Borlänge kommun arbetar för att göra måltidsupplevelsen så bra som möjligt. Nästan hälften av alla råvaror och livsmedel som används och serveras i Borlänges skolmatsalar är ekologiska.

Specialkost

Vi serverar också specialkost så som exempelvis glutenfri eller laktos/mjölkfri. Den elev som är i behov av specialkost ska anmäla detta genom att fylla i och lämna in en särskild blankett till skolköket på aktuell skola. Blankett för utskrift finns längst ned på den här sidan.

Skolmatsedel

Du kan enkelt hålla reda på vad som serveras till lunch på skolan genom att ladda hem en gratis app - Aivomenu - till din smartphone. Här kan du se vilken rätt vi serverar varje vardag. Du kan också se måltidens näringsinnehåll. Appen Aivomenu finns att ladda hem till din smartphone i AppStore och Google Play.

Om du inte har en smartphone eller om du inte vill eller kan ladda hem appen, går det utmärkt att gå in på webben via länken här nedanför.

 

Vad blir det för mat?


Veckans skolmat, med näringsinnehåll, direkt i din telefon får du genom att ladda hem gratisappen AivoMenu. Om du inte vill ladda hem appen kan du istället komma till tjänsten genom att klicka på bilden eller på länken "AivoMenu - skolmatsedel" här nedanför.

Specialkost i förskolan och skolan

Alla barn och elever ska kunna äta sig mätta och belåtna. Borlänge kommun är därför noga med att erbjuda näringsriktiga, goda och omväxlande alternativ till de som av etiska, religiösa eller medicinska skäl inte kan äta av den ordinarie maten.


Sidan senast uppdaterad