Kommunikatör
Madelene Håll

Borlänge är på nytt godkänd som ”Fairtrade City”

Borlänge är en av 70 kommuner som klarat granskningen för Fairtrade City- diplomering 2017.

”Fairtrade City” är en diplomering till kommuner som engagerar sig för rättvis handel och etisk konsumtion. Diplomeringen innebär att kommunen ska ställa krav på rättvis handel och att det erbjuds Fairtrademärkta produkter i butiker, på serveringsställen och arbetsplatser.

Borlänge fick Fairtrade City-diplomering första gången år 2014 och arbetet leds av en styrgrupp med Borlänge kommun, Svenska kyrkan, FN-föreningen, Ica Supermarket Kupolen, Centrumföreningen, ABF, Rädda Barnen och Vision.

– Genom att vara en Fairtrade City vill vi i Borlänge vara med och påverka hur människor i andra länder kan få bättre arbets- och mer rättvisa levnadsvillkor. Det ger också Borlängeborna en trygghet och medvetenhet att kunna välja varor som är rättvisemärkta, säger Mari Jonsson (S), som är en av Borlänge kommuns representanter i styrgruppen för Fairtrade City i Borlänge.

Målet med Fairtrade är att motverka fattigdom och stärka människors inflytande och handlingskraft, med syfte att skapa förändring och utveckling.

Kontaktperson

Mari Jonsson (S), kommunalråd och representant för Borlänge kommun i stygruppen Fairtrade City i Borlänge
E-post: mari.jonsson@borlange.se

Fairtrade City Borlänge

Borlänge är en Fairtrade City.