Kommunikatör
Madelene Håll

Ministrar besöker Tjärnaängskolan

Mikael Damberg, närings- och innovationsminister, Morgan Johansson, justitie- och inrikesminister samt Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning besöker Borlänge kommun och Tjärnaängskolan. Besöket är en del i regeringens satsning på välfärdsmiljarderna och nu vill de se hur pengarna används i Borlänge.

Besöket torsdagen den 7 september är en del i regeringens satsning på hur välfärdsmiljarderna används och hur olika skolors förutsättningar blir en styrka och en möjlighet. Ministrarna kommer också att svara på frågor från lärare och elever och gå en rundvandring på skolan.

– Det är roligt att få visa upp vår verksamhet och berätta om hur vi jobbar. Vi är väldigt stolta över arbetet som görs på skolan och hur lärarna jobbar i team och har olika kompetenser, säger Stefan Fredriksson, rektor på Tjärnaängskolan.

Medverkar gör utöver ministrarna Jan Bohman (S) kommunstyrelsens ordförande, Mari Jonsson (S), kommunalråd och barn- och bildningsnämndens ordförande, rektor, lärare och elever på Tjärnaängskolan.

Media är välkomna att delta under hela besöket.

Skolbesök på Tjärnaängskolan
När: torsdag 7 september, klockan 12.30–14.00
Plats: Tjärnaängskolan, Jan Ers gata 3, 784 51 Borlänge

Information om besöket