Kommunikatör
Madelene Håll

Vem f-n tar ansvar? Nationell konferens idag i Stockholm

Vem f-n tar ansvar? Nationell konferens idag måndag 20 mars i Stockholm kl. 9.30–17.00

Idag deltar ministrarna Baylan och Damberg, statssekreterarna för bostad-, arbetsmarknad och skola, företrädare för näringsliv, organisationer, forskning och utredningar i en konferens i Stockholm. Det är en mötesplats för alla som vill ta ett gemensamt ansvar för en hållbar interkulturell samhällsutveckling. Den nationella konferensen arrangeras av fyra kommuner i Sverige som tycker att arbetet går för långsamt och nya lösningar behövs.

– Vi har valt att skapa en mötesplats för en nationell och konstruktiv dialog om kommunala utmaningar. Den saknas idag. Våra ministrar och statssekreterare måste vara en del av den dialogen, annars blir inte idéer verklighet. Det är i kommunerna som många av förändringarna sker och lösningarna finns, säger Jan Bohman, kommunstyrelsens ordförande i Borlänge kommun och talesperson för nätverket bakom de fyra arrangerande kommunerna Borlänge, Falköping, Lindesberg och Nässjö.

Mer information:

Hela programmet och information om alla medverkande www.vemfn.se/konferens

Livestream:

Länk till livestream.

Dag: Måndagen den 20 mars 2017
Tid: 9.30–17.00
Plats: Clarion Hotel Stockholm vid Skanstull T-bana
Hemsida: www.vemfn.se

Medverkande:

Mikael Damberg, Sveriges närings- och innovationsminister
Ibrahim Baylan, Sveriges samordnings- och energiminister
Lena Micko, Ordförande, Sveriges Kommuner och Landsting (SKL)
Carola Lemne, VD, Svenskt Näringsliv
Steve Adler, Borgmästare i Austin, Texas, USA
Johan Forssell, Riksdagsledamot, migrationspolitisk talesperson för Moderaterna

Alf Karlsson, Statssekreterare för bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Anders Kessling, Statssekreterare för Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson
Erik Nilsson, Statssekreterare för gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström

Peter Mörkeberg, Immigration Officer sedan mer än 30 år som beslutar om asyl, familjeåterförening och arbetskraftsinvandring till Kanada. Verksam i Norden, Mellanöstern, Pakistan, Turkiet, och tidigare även Baltikum.
Anna Heide, CSR-chef på MKB, utlånad till SABO (Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag).
Lars Bäckström, Landshövding i Västra Götaland 2008–2017. Särskild utredare för Mottagarutredningen som presenteras i oktober.
Jonas Fagerström, segmentschef Tjänsteföretag inom ISS en av Sveriges största privata arbetsgivare. Sitter i ledningsgruppen i ISS, ledamot i Almega FM-företagens styrelse och styrelseledamot i IFMA, Sverige.
Pascal Tshibanda, Doktorand i systemisk organisationskommunikation vid University of Bedfordshire i Storbritannien och kommunikationschef i Falköpings kommun.

Moderator:
Catharina Bildt, tidigare politisk sakkunnig för Integrationsminister Erik Ullenhag och Integrations– och jämställdhetsministern Nyamko Sabuni, med ansvar för integrations- och demokratifrågor.

Kommunstyrelsens ordförande i arrangerande kommuner:
Jan Bohman, Borlänge kommun
Anna-Carin Magnusson, Nässjö kommun
Conny Johansson, Falköpings kommun
Irja Gustavsson, Lindesbergs kommun

Presskontakt konferensen den 20 mars:
Lisa Nilsson
lisa.nilsson@smallworld.se

Vem f-n? är ett samarbete mellan Borlänge, Falköping, Lindesberg och Nässjö kommuner som fokuserar på att skapa mötesplatser för människor som vill samverka och ta gemensamt ansvar för ett hållbart asyl- och flyktingmottagande och en interkulturell samhällsutveckling.

Vem f-n tar ansvar? – Nationell konferens webbsänds

Konferensen Vem f-n tar ansvar? sänds på Borlänge kommuns webbplats  måndagen den 20 mars.