Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Är du miljöinspektör och vill vara med och skapa Borlänges framtid?

Arbetsplatsbeskrivning

Med visionen om Borlänge som ”Sveriges trevligaste stad” så är vi ca 5000 anställda som varje dag försöker förverkliga den visionen. Som arbetsgivare representeras vi av ca 200 olika yrkesgrupper så det är ett stort spann av tjänster som vi levererar till borlängebon varje dag. Förutom vår vision har vi en värdgrund som innehar en central plats i allas arbete och är en gemensam plattform för oss som arbetar i Borlänge kommun, den lyder:

• Jag finns här för borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Dessa tre meningar ska vara en ledande kompass i vårt arbete, prägla de beslut vi tar samt vara en påminnelse om vad det innebär att vara anställd hos oss. För att få en bakgrund och förklaring till värdegrunden ber jag dig att avvara några minuter för att se det här klippet: https://www.youtube.com/watch?v=1hNEZozBz38&feature=youtu.be

Vad gör då miljökontoret? Svaret är mångfaldigt men vi börjar i rätt ände: Mitt namn är Anna Tosteby och jag är verksamhetschef för miljökontoret. Jag har arbetat på miljökontoret i två år och vilka spännande två år det har varit! Vi är på en utvecklingsresa och jag har ett kanongäng med mig på den resan. Vi är en grupp som bland annat präglas av ett stort engagemang och som vill framåt. Bland mina medarbetare så återfinns administratörer, livsmedelsinspektörer samt miljö- och hälsoskyddsinspektörer. Vårt gemensamma arbete syftar till att skydda borlängebons hälsa- och miljö och säkerställa säkra livsmedel vilket främst görs genom prövning, tillsyn och kontroll, ett viktigt arbete eller hur?

Arbetsuppgifter

Som miljöinspektör hos oss kommer du att arbeta inom miljöbalkens område. Det innebär främst att du genomför tillsyn inom miljöskyddsfrågor men även prövning ingår i arbetet.

Det är en fri roll där du ges möjligheten att planera din egen tid och påverka ditt arbete. Arbetsgruppen har ett starkt driv och vill framåt och som miljöinspektör hos oss har du verkligen chansen att vara med och påverka ditt arbete och skapa något nytt. Med mig som chef så får du en person som tror på att vi tillsammans skapar framgång och där fokus på vårt uppdrag och våra mål är tydligt. Jag vill ge dig möjligheten att arbeta på toppen av din kompetens så på vilket sätt presterar du som bäst?

Kvalifikationer

Du har en högskole-/universitetsutbildning från ett naturvetenskapligt kandidatprogram såsom miljö- och hälsoskyddsprogrammet alternativt att du är civilingenjör/högskoleingenjör inom miljöteknik. Har du erfarenhet inom området är detta meriterande.

Som person är du samarbetsvillig och flexibel och du har en förmåga att behålla lugnet även i pressade situationer. Hos oss ska du våga fråga när du inte kan eller vet och du bör ha förståelse för att man prövar en Borlängebos dröm. Du har en känsla för service samt är bekväm med att fatta beslut.

När du nu kommer till slutet av denna text så undrar jag: Vad tror du om att bli en del av vårt team? Är du den vi letar efter så ser jag fram emot att läsa din ansökan, vi kommer att göra löpande intervjuer så skicka in din ansökan redan idag!

På återseende

Anna Tosteby
Verksamhetschef
Miljökontoret

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-05-31 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A683711

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Anna Tosteby
0243-743 02

Fackliga företrädare

Helena Öberg
0243-742 34

Annika Lindgren
0243-747 67