Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Är du vår nya bygglovshandläggare?

Arbetsplatsbeskrivning

Borlänge är en expansiv kommun med över 50 000 invånare. Du finner det mesta i Borlänge, från skidåkning i Romme Alpin till shopping på Kupolen. Som arbetsgivare så representeras vi av ca 200 olika yrkesgrupper så det är ett stort spann av tjänster som vi levererar till borlängebon varje dag. I Borlänge kommun så är värdegrunden viktig, ett stort arbete har gjorts för att hitta en gemensam plattform för oss alla att stå på:

• Jag finns här för borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Dessa tre meningar ska vara en ledande kompass i vårt arbete, prägla de beslut vi tar och en påminnelse om vad det innebär att vara anställd hos oss. För att få en bakgrund och förklaring till värdegrunden så ber vi dig att avvara några minuter och se det här klippet: https://www.youtube.com/watch?v=1hNEZozBz38&feature=youtu.be


Bygg- och kartkontoret är en del av Borlänge kommuns samhällsbyggnadssektor och leds av mig - Lars Robertsson. Jag och mitt team har vårt kontor i en kulturhistorisk byggnad vid Sveatorget i centrala Borlänge. Som bygglovshandläggare hos oss blir du en viktig kugge i hjulet och del av en god gemenskap i en arbetsgrupp på totalt 20 personer. Vi är indelade i två huvudfunktioner; bygglov/anmälan samt mät och kart/GIS. Nu letar jag efter en bygglovshandläggare som vill bli en del av vårt team och hjälpa till att skapa Borlänges framtid genom att arbeta med och för borlängebon!

Arbetsuppgifter

Intresset för att bygga i Borlänge är stort och en stor mängd av de som vill bygga söker sig utanför våra detaljplanelagda områden. Många av loven måste därför föregås av ett förhandsbesked och i vissa fall också av en strandskyddsprövning enligt miljöbalken. Du kommer framför allt att arbeta med dessa ärenden som innehåller mer komplexa bedömningar och frågor. En viktig del i arbetet är också rådgivning och service till allmänhet och företag.

Tjänsten medför ett aktivt samarbete med kollegor, andra tjänstemän inom kommunkoncernen, olika myndigheter, företag, byggherrar, byggföretag och arkitekter. Du ansvarar självständigt för dina ärenden och tar egna beslut, samt förbereder och föredrar ärenden till Byggnadsnämnden.

Den tekniska utvecklingen inom området går fort och du kommer att medverka i arbetet med att utveckla och effektivisera verksamheten, hur tror du vi kan göra det på bästa sätt? Vi erbjuder ett spännande och varierat arbete där du får vara med och forma Borlänges framtid!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet inom samhällsplanering och bygglovsprocessen, Plan- och bygglagen och Miljöbalken. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och att du har erfarenhet av något ärendehanteringssystem.

Du är en person som trivs i det sociala samspelet med andra människor genom bland annat att arbeta i team samt att du har en utpräglad känsla för service. Du har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift vilket underlättar ditt arbete. Du har förmågan att hantera många ärenden samtidigt och är van att driva dina egna processer. Din administrativa förmåga i kombination med ditt sinne för struktur och planering gör att du utför ditt arbete på ett effektivt sätt. Att du är analytisk och har en god beslutsförmåga är en förutsättning för både kvaliteten och effektiviteten i handläggning. Förutom detta så är du en person som präglas av ett driv att leverera resultat samt att hjälpa andra, du arbetar lösningsfokuserat!

Du har goda kunskaper i Officepaketet samt goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal och skrift. Tjänsten kräver att du innehar B-körkort. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad tror du? Är du den personen som jag och mina medarbetare letar efter? Är svaret Ja så ser jag fram emot att läsa din ansökan.

Lars Robertsson
Verksamhetschef
Bygg- och kartkontoret

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-07 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A686175

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Lars Robertsson
0243-741 97

Fackliga företrädare

Marie Kungs
0243-741 79

Mariam Ghasemi
0243-746 18