Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Biträdande rektor Soltorgsgymnasiet

Arbetsplatsbeskrivning

Soltorgsgymnasiet är en gymnasieskola med de tre nationella programmen Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet och Humanistiska programmet (Tvär), skolan har ca 470 elever fördelade jämnt mellan årskurserna 1-3. Skolan har även 16 gymnasieingenjörsplatser inom mjukvarudesign.
Soltorgsgymnasiet i Borlänge strävar efter att bli Mellansveriges bästa tekniska, naturvetenskapliga och humanistiska gymnasieskola och är en skola för elever som vill satsa på sin utbildning.
Skolan är välrenommerad och stabil och attraherar många duktiga elever som vill ha en gedigen utbildning.

Arbetsuppgifter

Du jobbar i ett team tillsammans med skolans rektor och ytterligare en biträdande rektor. Du har chans att vara med och utforma hur skolans ska styras och kommer att få möjlighet att utvecklas i rollen som biträdande rektor i linje med dina styrkor. Din bakgrund och dina erfarenheter blir ett komplement till skolans nuvarande skolledning.

Du möter ett stimulerande jobb som är mycket varierat och bitvis intensivt, men där du får arbeta med fantastiska ungdomar och skickliga lärare som vill se ungdomarna växa. Du kan arbeta med ekonomi, planering, schemaläggning, elevhälsa, personalledning, arbetsmiljö, fastighetsfrågor, utvecklingsarbete, och mycket mer.
Viss undervisning kan ingå i tjänsten.

Målet är att skapa en skola där eleverna kan utvecklas till att bli den de vill vara och uppnå utmärkta studieresultat.

Kvalifikationer

Du har relevant universitetsutbildning, lärarlegitimation för gymnasiet och kan ha erfarenhet av skolledning, eller ha en annan bakgrund som vi ser kompletterar vår skolledning.
Statliga rektorsutbildningen är meriterande.

Övrigt

Borlänge kommun värdesätter de kvaliteter som en etnisk och kulturell mångfald tillför arbetsplatsen. Vi ser därför gärna sökande som kan bidra till detta.
Borlänge kommuns gemensamma värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete och är ledstjärnan i vår vardag:
Jag finns här för Borlängebon
Jag gillar utmaningar
Jag möter varje människa med öppenhet

Borlänge kommun har beslutat att ej ta emot bifogade filer till ansökan utan att ni endast söker via det standardiserade ansökningsformuläret.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, arbetsgivarintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Provanställning på 6 mån tillämpas. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-06-07 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A681278

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Hans Carlsson
0243-747 18

Fackliga företrädare

Mats Loman
0243-748 59

Petter Karlsson
0243-740 46

Kjell Hallin
0243-749 88