Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Engagerade, drivna och medvetna förskollärare till nya Tjärna förskola

Arbetsplatsbeskrivning

Tjärna förskola slår upp sina portar under september 2017 och vi öppnar då två av fyra avdelningar. Vi söker nu Dig som vill vara en del av etapp 2 och kommande uppstart.

Förskolan består av fyra avdelningar fördelat på nedervåningen av ett tvåvåningshus. På övervåningen huserar Tjärna skolans förskoleklass där det finns stora möjligheter för framtida samarbete, samt skapar ett långsiktigt och hållbart lärande för barnen.
Förskolan ligger centralt och har nära till bibliotek, Framtidsmuseet och Kulturcentrum Asken, som är en verksamhet för barn/elever med fokus på deras kreativa uttrycksformer. Till vår förskola har det även skapats en stor och fin gård med många utvecklingsmöjligheter för barn

Som medarbetare på Tjärna förskola ingår vi alla i samma organisation med fokus på uppdraget och kommunens värdegrund
• Jag finns här för Borlängebon
– Det innebär att jag har fokus på mitt uppdrag. Jag är professionell och trevlig i mitt bemötande.
• Jag gillar utmaningar
– Det innebär att jag vågar tänka nytt och bidrar till förändring. Jag vill utvecklas och växa. Jag är stolt över mitt arbete.
• Jag möter varje människa med öppenhet
- Det innebär att jag visar respekt för alla jag möter. Jag har tilltro till människor och ser allas lika värde.

Arbetsuppgifter

VI SÖKER DIG, engagerad, driven och nyfiken Förskollärare, som vill vara med och starta upp och utveckla vår förskola. Du ska vara väl förtrogen med förskolans läroplan och uppdrag.

Du kommer att ha det pedagogiska ansvaret och det kontinuerliga kvalitetsarbetet för verksamheten. Som Förskollärare kommer du att ingå i ett arbetslag där ni har ett gemensamt ansvar för att skapa förutsättningar för ett lustfyllt lärande utifrån förskolans läroplan men där du som förskollärare har ett större ansvar.

Du planerar och anpassar dagarna utifrån såväl individens som gruppens behov, växlar mellan inne- och uteaktiviteter. Du har viljan att prova och utveckla nya arbetsmetoder samt förmågan att engagera barnen till en lärorik och kreativ verksamhet. Du förstår vikten av relationer och samarbete för att nå framgång, arbetet utgår ifrån arbetslag och i dialog med föräldrar. Du har god kommunikativ förmåga och goda ledaregenskaper.
Vi söker Förskollärare som tror att barnet kan om vi pedagoger ger barnet möjligheter och utmaningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Du är utbildad förskollärare eller lärare mot lägre åldrar med inriktning 1-5 år.
Har du uppnått 180 hp/210 hp av din utbildning till lärare mot lägre åldrar inriktning 1-5 år, eller om du planerar ett uppehåll i dina studier, är du också välkommen att söka så att vi kan diskutera en kommande anställning!

För tillsvidareanställning efter 2013-12-01 krävs legitimation med behörighet för förskolan.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, arbetsgivarintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Ange löneanspråk. Förlängd ansökningstid.

Antal platser: 6

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-10-02 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A708951

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Johanna Ädel
0243-742 02

Fackliga företrädare

Gunilla Norström
0243-747 26