Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Erfaren HR-konsult till Borlänge kommun

Arbetsplatsbeskrivning

Borlänge är en framtidsinriktad kommun med stort hjärta. Här finns visioner om framtiden och mycket är på gång, här sker ständig utveckling och vi är en offensiv organisation. Kommunen är Borlänges största arbetsgivare med verksamheter inom många viktiga områden. Våra anställda möter borlängeborna i livets alla skeden. Vi har dessutom en värdegrund som vi jobbar efter varje dag och som är ledstjärnan i vårt arbete.

Jag finns här för Borlängebon
Jag gillar utmaningar
Jag möter varje människa med öppenhet

Som en del av Borlänge kommuns verksamhetsstöd finns HR-kontoret. Det är ett HR-kontor som har varit inne i en expansiv och snabb utvecklingsresa under de senaste två åren. Ett HR-kontor som nu har den fantastiska möjligheten att bygga upp något riktigt bra. Ett HR-kontor som genomsyras av värme, skratt, mycket driv och vilja.

Är du den pusselbit som vi saknar och som önskar vara med på vår förändringsresa? Skicka in din ansökan redan idag!

Arbetsuppgifter

Vi jobbar i en stor komplex organisation där vi i våra roller tillsammans ger ett professionellt stöd till organisationens chefer. Ditt arbete innefattar alla delar i HR-arbetet, men fokus kommer ligga på det konsultativa verksamhetsnära stödet. Du kommer i din roll att ingå i ett team med HR-konsultkollegor och HR-strateg, där kompetensförsörjningsinsatser och sjukfrånvaroförebyggandet är några av de löpande processer som ni tillsammans kommer att arbeta med.

Rent organisatoriskt är du underställd enhetschefen för HR-stöd. Uppdragen kommer ifrån chefer i den sektor du stöttar. Tillsammans med dina HR-kollegor driver ni HR-arbetet framåt, då ni kommer att vara utlokaliserade på den sektor du stöttar.

Vår målbild är att konsultgrupperna inom de olika sektorerna på sikt blir självstyrande team och vi vill att du bidrar med ditt arbetssätt för att uppnå just detta.

Kvalifikationer

Du har HR-utbildning och erfarenhet av brett konsultativt HR-arbete. Du är trygg i rollen som HR-konsult och du är därmed van att ta ansvar. Du har också erfarenhet av att arbeta verksamhetsnära både med individ- och gruppärenden. Har du projekt- och processledarerfarenhet och kunskap om självstyrande team är detta meriterande.

Du kommer att jobba både självständigt och i grupp, det är därför viktigt att du själv kan driva dina processer vidare samtidigt som du har lätt för att skapa relationer. Du kommer att ha mycket interna kontakter och det är en självklarhet att ge en bra service i ditt arbete, därtill krävs också en förmåga att ha lätt att kommunicera.

Som person är du nyfiken, engagerad och lösningsfokuserad. Du kan strukturera ditt arbete och kan lätt prioritera arbetet utifrån ett övergripande, långsiktigt och hållbart perspektiv.
Eftersom vi nu är mitt i en förändringsresa är det viktigt att du anammar detta och inte är rädd för att komma med nya idéer och tänka strategiskt, men alltid med fokus på vårt uppdrag.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

Annonssäljare undanbedes vänligt och bestämt!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-06-01 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A685800

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Sofia Ferngren Zakariasson
0243-222 187

Fackliga företrädare

Jessica Eberger
0243-749 44

Annika Lindgren
0243-747 67