Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Erfarna socionomer till familjevåldsteamet på Borlänge kommun

Arbetsplatsbeskrivning

Nu söker vi dig som är utbildad socionom och vill jobba i ett nytt team med ett unikt koncept. I Borlänge finns det sex team inom enheten barn- och ungdom och ett av dessa team är familjevåldsteamet. Detta team har föregåtts av ett projekt som blev klart i årsskiftet 2016/2017, där grundtanken är att familjevåldsteamet medverkar i utredningsarbetet hos både barn och vuxna. Kort innebär det att familjerna slipper hanteras av olika instanser samt att hela familjen får en chans att samtala och slipper därmed berätta om sina upplevelser flera gånger. Sedermera innebär det en ökad kvalitet för Borlängebon, vilket går hand i hand med vår värdegrund;

• Jag finns här för Borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter alla med öppenhet

Vi erbjuder våra nya medarbetare ett introduktionsprogram och ett gott stöd av vår metodutvecklare genom hela introduktionsprocessen.
När du börjar hos oss kommer du till en ganska ny grupp, trots detta finns en bra struktur i vårt arbete och vi vill själva påstå att vi har en fantastisk sammanhållning. Här hjälper vi och stöttar varandra. Du har dessutom chansen att vara med och ytterligare forma både arbetet och gruppen. Välkommen till ett arbete där den ena dagen inte är den andra lik!

Arbetsuppgifter

Något som också är unikt för oss på familjevåld är att du har ett mycket nära samarbete med de tre familjebehandlarna som jobbar direkt mot vårt team. Förutom familjebehandlarna kommer du att ha ett nära samarbete med sju socialsekreterare, 1:e socialsekreterare och enhetschef.

Du kommer främst att jobba med utredningar för barn men även vuxna som på något sätt har varit utsatta för våld, upplevt våld i nära relation eller våldsutövare. Du kommer att möta människor i kris och kan vara med om svåra situationer men en styrka, som vi ser det, är just att behandlingsdelen är så tätt kopplad i ärendeförloppet och att vi har så gott kamratskap i gruppen. Utöver de interna kontakterna kommer du ha kontakt med polis, skola, landsting och kvinnojour. Som socialsekreterare hos oss är du en av dem som utreder behov av stöd, hjälp och skydd samt följer upp de beslutade insatserna.

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom och har en dokumenterad erfarenhet från barnutredningar. Har du erfarenhet av vuxenutredningar, har utbildning i våld i nära relation, MI och systemteori är detta meriterande. Vi ser gärna att du också har erfarenhet från Sign of safety och erfarenhet från behandling.

För att trivas på jobbet hos oss behöver du vara öppen, ha nära till skratt och ha en god samarbetsförmåga. Du känner dig trygg i rollen som socialsekreterare och du har inga problem med att jobba självständigt. Du fattar egna beslut när så krävs, likväl som du inte har några problem med att jobba i grupp. Vidare har du har en förmåga att behålla ditt lugn även i pressade situationer.

Vi ser fram emot att få läsa din ansökan!

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast.

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-15 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A700918

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Lotta Olsson
0243-740 75

Lena Jakobsson
0243-746 81

Fackliga företrädare

Annica Malmqvist
0243-749 89

Lars Svensson
0243-747 65