Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Familjehemssekreterare till barn- och ungdomsenheten

Arbetsplatsbeskrivning

Barn- och ungdomsenheten är en av fem enheter inom individ- och familjeomsorgen som har sin organisatoriska tillhörighet i bildningssektorn.

Enheten består av mottagning, barn, ungdom, familjehem, familjerättsteam samt ett tvärprofessionellt familjevåldsteam. Alla team leds av en 1:e socialsekreterare och på enheten finns också enhetschef, bitr. enhetschef och metodstödjare som håller i bl a introduktion.
Vårt familjehemsteam består av medarbetare med lång erfarenhet och god kompetens. Till teamet finns även en funktion av administrativt stöd kopplat.

Då vår kollega kommer att vara föräldraledig söker vi någon som kan vikariera för henne.

Borlänge kommuns värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete och är ledstjärnan i vår vardag:

Jag finns här för borlängebon
Jag gillar utmaningar
Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag består i att rekrytera, utreda, stödja, handleda samt utbilda familjehem. Du kommer ha ett mycket nära samarbete med den särskilt utsedda socialsekreteraren för det placerade barnet eller ungdomen.

Arbetet innebär även att samverka med andra myndigheter och aktörer, som bland annat kan vara, Försäkringskassan, Gode män/ särskilt förordnad vårdnadshavare, migrationsverket.

I ditt arbete som familjehemssekreterare kommer du att utmanas i din förmåga att tänka kreativt och även ges möjlighet att vara med och utveckla familjehemsarbetet.

Kvalifikationer

• Socionomexamen eller annan likvärdig utbildning.
• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
• Kunskaper om myndigheters ansvar och gällande lagstiftning.
• Mycket god förmåga att samarbeta.
• B-körkort.

Som person är du trygg i dig själv, strukturerad, ansvarstagande och drivande. Du är uthållig och har en förmåga att leverera lösningar och kunna lösa konfliker på ett konstruktivt sätt. Viktigt att du kan hantera att vi är en verksamhet i ständig utveckling samt att du har en förmåga att hantera svåra situationer. Du har förmåga att tillföra entusiasm och kan skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten. Du är van att ta egna beslut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande:
• Erfarenhet av arbete inom socialtjänsten, särskilt inom barn- och ungdomsområdet.
• Utbildning i BBIC samt kunskaper i VIVA ses som meriterade.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastnings – och misstankeregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Visstidsanställning 12 månader med möjlighet till förlängning. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-09-25 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A711688

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Anne Holten
0243-759 02

Siv Janjons
0243-664 72

Fackliga företrädare

Annica Malmqvist
0243-749 89

Lars Svensson
0243-747 65