Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Förskollärare? Kolla in annonsen!

Arbetsplatsbeskrivning

Jag söker förskollärare som kan komplettera mina arbetslag på Trollskogen 2 förskola.

Trollskogen 2 är en nybyggd förskola som stod färdig i januari och har 8 avdelningar. Nya fina och fräscha lokaler med stora utegårdar. På Trollskogen 2 har vi 15 barn och 3 pedagoger per avdelning. Arbetet i dessa verksamheten utgår alltid från barnen behov och intressen för att ge alla barn möjlighet till lärande och utveckling. Förskolan har nära till naturen och bra bussanslutning.
Paradisgården är en förskola med 2 avdelningar. Vi har 36 barn som går hos oss. Förskolan ligger nära goda bussförbindelser och nära naturen. Vi har en gård som bjuder in till lek och pulka åkning i vår egen backe. Då vi är en lite förskola skapas nära relationer till vårdnadshavare och barn och ett gott samarbete.


På dessa förskolor har du goda möjligheter till egen utveckling och kompetens höjning. Vi har flera nätverk inom olika områden där vi samarbetar med alla förskolorna på Tjärna Ängar. Hos oss har du möjlighet att vara en del av:
Mattenätverk, Språknätverk, Värdegrundsambassadörerna och Kvalitétsnätverk. Vi utvecklar verksamheterna tillsammans och lär av varandra. Dessa nätverk rullar varje fredag förmiddag.
- Du har 1 timmes schemalagd planeringstid varje vecka.
- 2 timmar schemalagd planering i ditt arbetslag varje vecka och 1 gång i månaden har ni 4 timmar planering tillsammans.
- På APT avsetts 1 timme till att hela förskolan ska kunna lyfta frågor som berör alla och som ni behöver ta beslut om.

I höst startar hela förskolan upp ICDP – International Child Development Programme utbildning. Detta är en utbildning inom vägledande samspel och bemötande, ett förhållningssätt som innebär personlig reflektion och utveckling. Det finns även fler utbildningar som erbjuds centralt inom läroplanen, TAKK, lågeffektivt bemötande och AKK.
Hos oss har vi en pedagogisk utvecklare med mycket erfarenhet och kompetens som har i sitt uppdrag att finnas ute på avdelningarna för att stötta och stödja er i dilemman, pedagogik och i det systematiska kvalitetsarbetet. Den här personen finns tillgänglig för dig och ditt arbetslag.

Till allt detta får du även en engagerad chef som är lyhörd, driven och som satsar på utveckling, kvalité och sina verksamheter. Vill du ha en chef som visar genuint intresse för det pedagogiska arbetet på förskolan och fungerar som ett bollplank och reflektionspartner så är du på rätt plats hos oss.
Borlänge kommuns gemensamma värdegrund utgör en viktig ledstjärna i enheternas arbete.
• Jag finns här för Borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

VI SÖKER DIG, engagerad och nyfiken förskollärare, som vill utveckla förskolan! Du är driven, tydlig och en god ledare. Som förskollärare har du ansvar för det pedagogiska arbetet och att skapa förutsättningar för ett lustfyllt lärande utifrån förskolans läroplan.
Du har viljan att prova och utveckla nya arbetsmetoder samt förmågan att engagera barnen till en lärorik och kreativ verksamhet i samarbete med arbetslaget och i dialog med föräldrar.

Kvalifikationer

FORSKOLLÄRARE ELLER LÄRARE LÄGRE ÅLDRAR MED INRIKTNING 1-5 ÅR.
Har du uppnått 180 hp/210 hp av din utbildning till lärare lägre åldrar inriktning 1-5 år, eller om du planerar ett uppehåll i dina studier, är du också välkommen att söka så att vi kan diskutera en kommande anställning!
För tillsvidareanställning efter 20131201 krävs LEGITIMATION MED BEHÖRIGHET FÖR FÖRSKOLAN.
VI SÖKER DIG som drivs av en vilja att utveckla verksamheten.
Du har god kommunikativ förmåga och goda ledaregenskaper.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi erbjuder dig som är nyutexaminerad förskollärare/lärare mot yngre åldrar ett tydligt mentorskap under ditt introduktions år.
Vi rekryterar kontinuerligt vart efter behöriga sökande kommer in med sina ansökningar.
Borlänge kommun värdesätter de kvaliteter som en etnisk och kulturell mångfald tillför arbetsplatsen. Vi ser därför gärna sökande som kan bidra till detta.
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, arbetsgivarintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas och att legitimation kan uppvisas. Ange löneanspråk.

Antal platser: 2

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-09-27 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A714258

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Evelina Hallin Aronsson
0243-22 21 36

Fackliga företrädare

Gunilla Norström
0243-747 26