Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Förskollärare Ösjöenhetens förskoleområde

Arbetsplatsbeskrivning

Vi söker förskollärare till Ösjöenhetens förskoleområde, där finns förskolorna Ornäs och Torsång. Förskolorna ligger i kommunens ytterområden.
Vårt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Vi arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola för alla barn, där vi erbjuder barnen en spännande och kreativ miljö. Vi ser utemiljön som viktig och mycket av den pedagogiska verksamheten bedrivs utomhus, både på gården och i skogen.
I Borlänge kommun arbetar vi med en framtidens skola för barn 1 – 16 år. Arbetet utifrån ”röda tråden” och ett livslångt lärande ska skapa en helhet för verksamheten och därmed är fokus på samverkan och samarbete viktigt.
I förskolan i Borlänge kommun erbjuds Du

- möjlighet att byta semesterdagstillägget mot ytterligare semesterdagar
- viss arbetsklädsel för utevistelse
- pedagogisk lunch
-friskvårdsbidrag

Borlänge kommuns gemensamma värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete och är ledstjärnan i vår vardag:
Jag finns här för Borlängebon
Jag gillar utmaningar
Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

VI SÖKER DIG, engagerad och nyfiken legitimerad förskollärare, som vill utveckla förskolan och är väl förtrogen med förskolans läroplan.
Som förskollärare har du ansvar för det pedagogiska arbetet och att skapa förutsättningar för ett lustfyllt lärande utifrån förskolans läroplan och ansvarar för att driva arbetslagets arbete i riktning mot målen.
Du har viljan att prova och utveckla nya arbetsmetoder samt förmågan att engagera barnen till en lärorik och kreativ verksamhet i samarbete med arbetslaget och i dialog med föräldrar.
Vi söker förskollärare med en syn på att barnet kan om pedagoger ger barnet möjligheter och utmaningar.

Kvalifikationer

FÖRSKOLLÄRARE ELLER LÄRARE LÄGRE ÅLDRAR MED INRIKTNING 1-5 ÅR.
Har du uppnått 180 hp/210 hp av din utbildning till lärare lägre åldrar inriktning 1-5 år, eller om du planerar ett uppehåll i dina studier, är du också välkommen att söka så att vi kan diskutera en kommande anställning!
För tillsvidareanställning efter 20131201 krävs LEGITIMATION MED BEHÖRIGHET FÖR FÖRSKOLAN.
VI SÖKER DIG som drivs av en vilja att utveckla verksamheten och driven att leda det kollegiala lärandet.
Du har god kommunikativ förmåga och goda ledaregenskaper.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi erbjuder dig som är nyutexaminerad förskollärare/lärare mot yngre åldrar ett tydligt mentorskap under ditt introduktionsår.

Borlänge kommun värdesätter de kvaliteter som en etnisk och kulturell mångfald tillför arbetsplatsen. Vi ser därför gärna sökande som kan bidra till detta.
För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, arbetsgivarintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Tillträde: 17-11-01 eller enligt överenskommelse. Tillsvidareanställning under förutsättning att erforderliga beslut fattas och att legitimation kan uppvisas.

Antal platser: 2

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-09-27 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A714435

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Marie-Louise Vösu Wångblad
0243-738 20

Fackliga företrädare

Sandra Axelsson
0243-759 21