Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Gruppledare Kungsljuset

Arbetsplatsbeskrivning

Borlänge är i ständig utveckling, här händer det mycket både i kommunen som organisation och i Borlänge som stad. I Borlänge bor det nästan 50.000 invånare och kommunen är den största arbetsgivaren med cirka 5.000 anställda. Vi sätter borlängebons behov i fokus. Vi vill med glädje ge det bästa bemötandet och med vår lust och kreativitet skapa möjligheter för borlängeborna att leva sitt liv som de själva önskar.

Borlänge kommuns gemensamma värdegrund är en ständig ledstjärna i vårt dagliga arbete:

Jag finns här för borlängebon
Jag gillar utmaningar
Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Vi söker 2 engagerade, kreativa och resultatinriktade gruppledare/undersköterskor som ska ingå i Kungsljusets ledningsgrupp tillsammans med en enhetschef.

Kungsljuset öppnade under 2013 och är ett vård- och omsorgsboende beläget i Kvarnsveden. Kungsljuset har 47 lägenheter med plats för 51 boende, 4 av lägenheterna är avsedda för parboende. Hos oss bor även två katter som bidrar till de boendes trivsel.

En skön spa- och relaxavdelning med bastu och massagebadkar finns i huset för de boende. Varje dag genomförs vardagsaktiviteter som till exempel sittgymnastik, bakning och promenader. På Kungsljuset har vi tillsammans med de boende utvecklat måltidsordningen för att främja ökad aptit och därigenom ökat välmående hos de boende. 2016 tilldelades Kungsljuset White Guides pris för årets boendechef samt en av fem utseedda till årets Supernova med nomineringen ”Här utgår personalen från de boende, inte tvärt om. På Kungsljuset i Borlänge har de boende extra mycket att säga till om, framförallt när det gäller måltiderna. De boende får själva välja vilken avdelning de vill äta på”.

Du arbetar som gruppledare 100%, tiden fördelad på 30% administrativa uppgifter och 70% ordinarie uppgifter som undersköterska. Uppdraget som gruppledare gäller 1 år med möjlighet till förlängning. Fördelningen kan ändras utifrån enhetens behov, enhetschefen beslutar om fördelningen.

Uppdraget som gruppledare innebär att du:
- är enhetschefens stöd i arbetsledning och planering
- är delaktig och drivande i utvecklingen av verksamheten
- arbetar för att skapa struktur och rutiner i verksamheten
- stöttar medarbetarna i deras arbete så att verksamhetens rutiner följs och målen uppnås
- stöttar kontaktpersonen i sitt uppdrag, så att detta följs
-stöttar medarbetarna i ett rehabiliterande förhållningssätt

Du arbetar med sedvanliga arbetsuppgifter för undersköterskor.
Arbetet innebär att ge god vård och omsorg samt stöd till äldre personer.
Du behöver vara flexibel angående arbetstider då arbetet är förlagt såväl dag, kväll och helger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är färdigutbildad undersköterska eller har annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren anser vara likvärdig. Erfarenhet från arbete inom vård och omsorg och då främst med inriktning demens är meriterande.

Tidigare erfarenhet av administrativt arbete samt datorvana är meriterande då uppdraget fordrar en god administrativ förmåga. Erfarenhet av och kunskap om schemaläggningsprocessen är likaså meriterande. Du behöver vara kommunikativ och ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som förmåga att samarbeta med såväl medarbetare som arbetsgivare. Vi värderar flexibilitet och förmåga att sprida arbetsglädje högt. Genom ditt engagemang och professionella förhållningssätt skapar du goda relationer med boende och närstående. Du har förmågan att motivera och engagera dina kollegor. Som person är du positiv och ser möjligheter före hinder. Du är utåtriktad, ordningsam och strukturerad samt har förmåga att arbeta självständigt och i team.

Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Visst låter det spännande?

Välkommen med din ansökan.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Schema

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 2

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-10-15 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A714422

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Mari Hedlund
0243-665 69

Fackliga företrädare

Lotta Eriksson
0243-743 00, 010-442 8172