Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Gruppledare/undersköterska Ekoxen

Arbetsplatsbeskrivning

Borlänge är i ständig utveckling, här händer det mycket både i kommunen som organisation och i Borlänge som stad. I Borlänge bor det nästan 50.000 invånare och kommunen är den största arbetsgivaren med cirka 5.000 anställda. Vi sätter borlängebons behov i fokus. Vi vill med glädje ge det bästa bemötandet och med vår lust och kreativitet skapa möjligheter för borlängeborna att leva sitt liv som de själva önskar.

Ekoxen är ett särskilt boende för personer med demenssjukdom. Som personal ska du stödja och hjälpa de boende till en värdig och meningsfull vardag. Du ska ha ett empatiskt förhållningssätt och vara lyhörd för boendes känslor och behov. På vårt boende arbetar personal dygnet runt tillsammans med sjuksköterskor, gruppledare, administrativ assistent och enhetschef.

Borlänge kommuns gemensamma värdegrund är en ständig ledstjärna i vårt dagliga arbete:

Jag finns här för borlängebon
Jag gillar utmaningar
Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Vi söker 2 engagerade, kreativa och resultatinriktade gruppledare/undersköterskor som ska ingå i Ekoxens ledningsgrupp tillsammans med enhetschef.

Du arbetar som gruppledare 100%, tiden fördelad på 30% administrativa uppgifter och 70% ordinarie uppgifter som undersköterska. Uppdraget som gruppledare gäller 1 år med möjlighet till förlängning. Fördelningen kan ändras utifrån enhetens behov, enhetschefen beslutar om fördelningen.

Uppdraget som gruppledare innebär att du:
- är enhetschefens stöd i arbetsledning och planering av personal.
- är delaktig och drivande i utvecklingen av verksamheten.
- stöttar medarbetarna i deras arbete så att verksamhetens rutiner efterlevs och målen uppnås.
- arbetar för att skapa struktur och rutiner i verksamheten.
- stöttar kontaktpersonen i sitt uppdrag, så att detta efterlevs.

Du arbetar med sedvanliga arbetsuppgifter för undersköterskor. Vi arbetar utifrån genomförandeplanen så den enskilde själv får påverka när och hur de önskar sina insatser.

Arbetet innebär att ge god vård och omsorg samt stöd till äldre personer. Du behöver vara säker kring läkemedelshantering och dokumentation och det är en fördel om du har datavana.

Du behöver vara flexibel angående arbetstider då arbetet är förlagt såväl dag, kväll och helger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är färdigutbildad undersköterska eller har annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren anser vara likvärdig. Meriterande är om du har erfarenhet av och kunskap om schemaläggningsprocessen. Även datavana och erfarenhet av administrativt arbete är meriterande. Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet från arbete inom vård och omsorg och då främst med inriktning demens är meriterande.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som förmåga att leda arbete och medarbetare, samarbeta med såväl medarbetare som arbetsgivare. Genom ditt engagemang och professionella förhållningssätt skapar du goda relationer med medarbetare, brukare, närstående och övriga samarbetspartners. Du har förmåga att motivera och engagera dina kollegor. Som person är du positiv och ser möjligheter framför hinder. Du är utåtriktad, ordningsam och strukturerad samt har förmåga att arbeta självständigt såväl som i team.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du är lyhörd och har ett bra bemötande mot både boende, anhöriga och övrig personal. Du ska vara ansvarsfull, kommunikativ, stresstålig och ordningsam.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Schema

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 2

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-09-24 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A709976

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Anna Zaar
0243-663 57

Fackliga företrädare

Kommunal sektion Borlänge
0243-743 00