Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

IT-strateg Verksamhetsstöd

Arbetsplatsbeskrivning

Borlänge kommun har höga ambitioner kring tillhandahållande av moderna, säkra och effektiva IT-arbetsplatser till hela kommunkoncernen. Nyligen togs en ny styrmodell för förvaltning av IT-system fram och i samband med det förstärker vi vår IT-organisation med en IT-strateg med särskilt fokus på sektorn för verksamhetsstöd.

Verksamhetsstöd är en av fyra sektorer inom Borlänge kommun och har i sitt uppdrag att leverera professionellt och samordnat verksamhetsstöd så att övriga sektorer får de bästa förutsättningar att bedriva sin kärnverksamhet. Inom verksamhetsstöd finns Ekonomikontor, HR-kontor, Utvecklingskontor, Servicecenter, Överförmyndare i samverkan, Kost- och lokalservice, Kommunfastigheter, Internationellt kontor, Nämndservice och IT-kontoret.

Verksamhetsstöds IT-strateg kommer att tillhöra det kommungemensamma IT-kontoret och där vara en del av den övergripande IT-leveransen till kommunkoncernen. IT-kontoret tillhör sektorn för verksamhetsstöd och har 40 medarbetare och ett uppdrag att tillhandahålla kvalitetssäkra och effektiva IT-lösningar till hela kommunen. Som anställd på IT-kontoret kan du även få arbeta med andra av kontorets uppdrag.

Arbetsuppgifter

Som IT-strateg för verksamhetsstöd kommer du att samverka med övriga sektorers IT-strateger men också arbeta mycket nära de olika stödverksamheterna i dess vardag. Du ansvarar för sektorns systemportfölj samt samordnar och stödjer de systemförvaltare som finns i sektorn samt ansvarar för att kvalitetssäkra de systemspecifika systemförvaltningsplanerna. Du representerar verksamhetsstöd i IT-rådet och företräder sektorn i olika IT-relaterade frågor och projekt.

IT-strategen arbetar nära verksamhetsstöds ledning, följer utvecklingen och bistår ledningen med konkreta råd och förslag på verksamhetsutveckling baserad på IT. Du är väl initierad i sektorns olika uppdrag och verksamhetsprocesser och har djup förståelse kring dess IT-behov både i dag och för framtiden. Du är välorienterad i omvärldshändelser och nyheter kring IT-utveckling som berör sektorn. IT-strategen har mandat att besluta i sektorns IT-relaterade frågor och att skapa utvecklingsstrategier för sektorns IT-utveckling. Även andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning alternativt förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt samt dokumenterad erfarenhet från arbete med IT-strategiska frågor och/eller verksamhetsutveckling baserad på IT. Du har en förståelse för eller ett stort intresse för de utmaningar inom som finns inom ett eller flera av verksamhetsstöds områden.
Vi ser gärna att du är en erfaren projektledare och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Då rollen som IT-strateg innebär att vara kanal mellan olika verksamheter inom kommunen är det av stor vikt att du besitter en pedagogisk förmåga och tycker om att lära och stötta andra. Det handlar också mycket om att skapa och bibehålla goda relationer. Du är nyfiken, engagerad och tycker om att utveckla dig både som individ och inom arbetsgruppen. Du bör vara självgående och lojal med stor ansvarskänsla. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vår värdegrund är en ledstjärna i vår dagliga verksamhet och givetvis delar du den med oss;
- Jag finns här för borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet.

Meriterande kvalifikationer:
Någon form av ledarskapsutbildning/projektledarutbildning.
Erfarenhet från kommunal verksamhet eller annan politiskt styrd organisation.
Du ska också tycka om, och vara bekväm med, att prata inför människor.

Övrigt

I denna rekrytering samarbetar vi med Hansson & Partners.

Din ansökan skickar du till anna@hnpar.com senast den 7 juni.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde sker snarast enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-06-07 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A685253

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Anna Hansson
070-695 64 63

Eva Bjurling
0243-666 38

Fackliga företrädare

Vision
0243-747 55