Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Klassassistent i grundsärskolan 1-9 på Jakobsgårdskolan och Skogstäppan

Arbetsplatsbeskrivning

Jakobsgårdskolan, grundsärskolan har ca 85 elever från åk 1 till åk 9 med fritidshem. Skolan innefattar även Skogstäppan, en verksamhet i närheten av Skräddarbacksskolan, där ca 15 elever har undervisning och fritidshem.
Grundsärskolan är en flexibel organisation för att möta elever med funktionsnedsättning. Lärarna och klassassistenterna arbetar i team kring varje elevgrupp och har en tillhörighet i ett större arbetslag. Skolan arbetar inkluderande och har ett specialpedagogiskt synsätt, där eleven är i fokus. I personalgruppen finns stor kunskap om barns förmågor, olikheter och behov, något som man gärna delar med sig av. Skolan har ett stödjande klimat och ett ständigt kollegialt lärande sker. Skolan har fungerande stödfunktioner, som spec. team, arbetslag, speciallärare/specialpedagog och studie- och yrkesvägledare.
Elevhälsoteam med kompetens av kurator och skolsköterska arbetar förebyggande och främjande tillsammans med kolleger och skolledning.

Arbetsuppgifter

Ditt arbete innebär att du ska vara ett stöd både i grupp och för enskild elev på grundsärskolan/träningsskolan under skoldagen och på fritidsverksamhet - ett spännande och inspirerande arbete!
Du ska integrera elever, möjliggöra för elever att lösa egna situationer och samtidigt vara det stöd som barnet förtjänar varje dag i skolan. Du ska samarbeta med föräldrar, fritidspersonal och lärare i arbetslaget för att utforma det stöd som eleven är i behov av för att kunna utvecklas mot målen i grundsärskolans läroplan. Det övergripande målet som Du strävar efter är att eleven efterhand ska uppnå är allt mer självständighet
Du är ansvarsfull, lugn, trygg och har ett tydligt förhållningssätt.
Du är bra på att leta möjligheter. flexibel och har mycket god samarbetsförmåga.
Du ska kunna ta egna initiativ, är engagerad både socialt och pedagogiskt.
Du har ett stort hjärta för barn med utvecklingsstörning.

Kvalifikationer

Pedagogutbildning eller annan lämplig utbildning med erfarenhet och kunskap av att arbeta med elever på grundsärskola och träningsskolan, Det är extra meriterande om du kan tecken som stöd, utbildning/erfarenhet inom autism och har erfarenhet av lyftteknik. Tjänsten kan vara fysisk krävande pga bland annat lyft. Gärna manliga sökande då verksamhetens behov är stöd, handledning och vägledning till elever vid bad och idrott. Elevernas behov varierar och ett flexibelt förhållningssätt och arbetssätt är största vikt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, arbetsgivarintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsterna tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Antal platser: 2

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-05-28 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A682198

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Eva Kämpe
0243-666 04

Thomas Almgren
0243-743 60

Fackliga företrädare

Gunnel Ljungback
0273-740 59