Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Kommunikationsstrateg

Arbetsplatsbeskrivning

Borlänge är en framtidsinriktad kommun med visioner och mycket på gång. Kommunen är Borlänges största arbetsgivare. Att jobba hos oss är att spela en viktig roll i Borlänges utveckling och för borlängebornas förtroende för sin kommun.

Vår värdegrund är en stark ledstjärna i vardagen:
• Jag finns här för Borlängebon.
• Jag gillar utmaningar.
• Jag möter varje människa med öppenhet.

Arbetsuppgifter

Du som är strategisk kommunikatör, välkommen till Borlänge kommun! Hos oss får du ett tydligt eget ansvar, kompetenta och trevliga arbetskamrater och stora utvecklingsmöjligheter.

Kommunikationsfunktionen arbetar med att ge kommunikationsstöd till kommunens olika verksamheter, prioriterade frågor och projekt. I rollen som kommunikationsstrateg är du kontaktperson för en sektor och hjälper sektorsledningen med råd och kommunikationsplanering i de frågor som prioriteras. Du ska också självständigt kunna driva projekt från start till mål. Som grund har vi nya kommunikationsriktlinjer och en ny grafisk profil som vi nu håller på att jobba in.

Du kommer att ingå i en grupp med sju medarbetare, varav tre ytterligare kommunikationsstrateger, och du rapporterar till verksamhetschefen för Service och kommunikation. Denna tjänst är främst tänkt att riktas mot sektorn för verksamhetsstöd, vilket kan innebära allt från kommunikationsstöd kring arbetsgivarvarumärke och kompetensförsörjning till stora byggprojekt.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inom kommunikation, media eller annan utbildning som bedöms som likvärdig. Du förstår vad det innebär att arbeta med kommunikation som ett strategiskt verktyg i en organisation - särskilt i en offentlig verksamhet.

Du har erfarenhet av både intern och extern kommunikation, inklusive mediekontakter och är van att berätta i text och bild. Du kan genomföra de olika stegen i en kommunikationsplan på ett effektivt sätt och är trygg i rollen som rådgivare. Du är bekväm med att använda nya medier.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Tillträde snarast. Tidsbegränsad anställning under 1 år.

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-09-24 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A713747

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Anna Carin Johansson
0243-736 93

Fackliga företrädare

Jessica Eberger
0243-749 44