Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Lärare i textilslöjd, Domnarvets skola

Arbetsplatsbeskrivning

Domnarvets skola är en allstadieskola F-9. Vi arbetar framtidsinriktat med fokus på ämnesintegrering och arbetslag samt en pedagogisk mångfald med elevens eget lärande i centrum. För de senare årskurserna finns möjlighet till fördjupning i orientering, skidor, fotboll och dans.
Vi på Domnarvets skola siktar högt och arbetar målmedvetet för hög kvalitet, stor arbetsglädje och ett tydligt elevperspektiv. Med gemensamma kunskaper och erfarenheter skapar vi sammanhang, kontinuitet och progression i elevernas utveckling och lärande. 

Vi har en del signum på vår skola som vi är stolta över och gärna berättar om. Ett kännetecken är att vi arbetar aktivt med att skapa studiero. Det arbetet innebär att vi genom få och tydliga regler för lärare och elever skapar en trygghet och förutsättning för lärande i en lugn miljö. Ett annat kännetecken är att våra elever har en timplanefri del i sina scheman där de själva, i samråd med mentor, planerar för sitt arbete.
Vi på Domnarvets skola siktar högt och arbetar målmedvetet för hög kvalitet, stor arbetsglädje och ett tydligt elevperspektiv! Med gemensamma kunskaper och erfarenheter skapar vi sammanhang, kontinuitet och progression i elevernas utveckling och lärande.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta för att väcka och utmana våra elevers nyfikenhet i textilslöjd.
Att vara lärare hos oss innebär å ena sidan det klassiska i ett läraruppdrag, att planera och genomföra undervisningen samt utvärdera och utveckla det pedagogiska arbetet.
Men det är inte allt. Det innebär å andra sidan också en del andra inslag, exempelvis uppmuntran till kollegialt lärande samt hög grad av självbestämmande i arbets- och ämneslagen.

Vi tänker nämligen så här: 
• Vi tror på kompetensutveckling genom kollegialt lärande och uppmuntrar till och genomför det. 

• Vi tror också på att mentorskapet bygger mycket på närhet till eleven samt god elevkännedom och att i en nära elevrelation stötta eleverna att nå läroplanens kunskapskrav.

Kvalifikationer

Vi söker dig, legitimerad lärare, med behörighet att undervisa i textilslöjd. Du är van att arbeta ämnesutvecklande och kollegialt. Du behöver ha erfarenhet av pedagogiskt arbete samt erfarenhet av att leda grupper. Du har förmågan, flexibiliteten och engagemanget att väcka nyfikenhet och att hjälpa eleverna i det skapande arbetet med olika uttrycksformer och material. Du har vana av att planera, genomföra, utvärdera, dokumentera och följa upp elevernas kunskapsutveckling. Du är väl insatt i LGR11. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där kreativitet, nytänkande och flexibilitet är nyckelord.
Du är kreativ och flexibel och delar den värdegrund som alla i Borlänge kommun arbetar utifrån: 
• Jag finns här för Borlängebon 
• Jag gillar utmaningar 
• Jag möter varje människa med öppenhet. 


Vi hoppas att du nu känner att du till hösten vill komma till oss och arbeta för att Domnarvets skolas elever ska gå vidare i livet med en nyfiken inställning till fortsatt lärande.
Urval kommer att ske löpande, välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, arbetsgivarintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-06-18 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A686393

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Erik Nordin
0243-666 64

Cecilia von Krusenstierna
0243-736 96

Fackliga företrädare

Mathias Johansson
0243-743 77

Anna Olsson
0243- 743 77