Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Löneadministratörer till Borlänge kommun

Arbetsplatsbeskrivning

Vi förstärker på HR Lön! Är du en noggrann och serviceinriktad löneadministratör med erfarenhet? Då är du varmt välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

HR lön har idag 17 medarbetare och enheten är en del av HR kontoret och hör organisatoriskt till sektorn för Verksamhetsstöd.

• På HR Lön sköter vi löneadministrationen för hela Borlänge kommun och idag hanterar vi ca 6700 löner och arvoden varje månad.
• Vi ger service och support till medarbetare och chefer både genom utbildningsinsatsser men också genom vår supporttelefon som vi bemannar dagligen.
• Vi sköter systemförvaltningen av HR systemet Heroma.

Som löneadministratör ser du och dina kollegor till att kommunens medarbetare får den ersättning (lön, arvoden, utlägg etc) som de har rätt till enligt gällande avtal och regler. I arbetsuppgifterna ingår också bland annat granskning och registrering av inkomna underlag, kontroller, scheman, arbetsgivar- och tjänstgöringsintyg, beräkning och inrapportering av reseräkningar och att underlag skickas till externa myndigheter.

I rollen ingår även att genomföra utbildningsinsatser och introduktioner för chefer och medarbetare inom löneområdet inklusive systemstöd av Heroma.

I vår support har alla löneadministratörer schemalagda supportpass där vi dagligen har kontakt med chefer och medarbetare i organisationen.

Våra kunder är främst organisationens chefer men i slutänden är vi, liksom alla andra i Borlänge kommun, på jobbet för borlängebons skull. Alla anställda på Borlänge kommun arbetar utifrån vår värdegrund.

• Jag finns här för borlängebon
• Jag gillar utmaningar
• Jag möter varje människa med öppenhet

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av löneadministration samt erfarenhet av att tolka lagar och avtal och känner själv att du snabbt kan vara självgående i den roll vi beskrivit. Det är meriterande om du är utbildad lönespecialist och/ eller har erfarenhet av Heroma.
Vårt arbete ställer krav på självständighet så du behöver trivas med att ta egna initiativ. Vidare är det också viktigt att du är noggrann, flexibel och kan hantera arbetsdagar där mängden samt karaktären av arbetsuppgifter varierar. Då vi i vårt arbete har mycket kontakt med andra i vår organisation är det också viktigt att du trivs med att ge service på ett konsultativt, ödmjukt och pedagogiskt sätt.

Då HR Lön hela tiden utvecklas är det viktigt att du trivs med förändringar och att du aktivt vill delta i utveckling- och förändringsarbete.

Är du den löneadministratör vi söker? Vi hoppas på det och ser fram emot att läsa din ansökan!

Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.

Antal platser: 3

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-10-15 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A714454

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Emma Sjöström
0243-642 33

Fackliga företrädare

Jessica Eberger
0243-749 44