Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Lugn och trygg 1:e socialsekreterare till barngruppen på Borlänge kommun

Arbetsplatsbeskrivning

Hej!
Vi är ett gäng som trivs tillsammans och har en väldigt god arbetsgemenskap. Vi tycker det är roligt att gå till jobbet och är glada över att vi kan skratta och gråta tillsammans. Det enda vi känner är att vi saknar en 1:e - någon som kan och vill leda vårt dagliga arbete. Är det du?

Arbetsuppgifter

Barngruppen är ett av sex team inom enheten barn- och ungdom. Alla team leds av en 1:e socialsekreterare så om du kommer till oss kommer du alltså ha fem andra 1:ar att inspireras av och ”bolla” frågeställningar med. Därtill kommer du givetvis även ha stöd av vår enhetschef, biträdande enhetschef och vår metodstödjare som håller oss uppdaterade och fungerar som stöd gällande handläggning.

Vårt huvuduppdrag är att utreda barns situation och att utifrån det tillsätta och följa upp insatser. För oss är det viktigt att inget barn far illa och att handläggningen och fattade beslut är rättsäkra. I de fall det blir aktuellt är det även du som företräder kommunen i förvaltningsrätt och kammarrätt.

Som du säkert redan förstått är vi en tajt grupp. Vi hjälps åt vid bedömningar och i vårt övriga arbete när det behövs och vi samverkar med olika aktörer inom området. För oss är det viktigt att ha ett respektfullt bemötande gentemot våra klienter och våra samarbetspartners, i enlighet med Borlänge kommuns värdegrund som säger att vi:
• Finns här för borlängebon
• Gillar utmaningar
• Möter varje människa med öppenhet

Som 1:e socialsekreterare hos oss är du den som leder och fördelar det dagliga arbetet i gruppen. Arbetsmiljön är något som vi på enheten prioriterar högt. Därför är det viktigt att även du bidrar till en god trivsel på arbetsplatsen.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du behöver ha socionomexamen och erfarenhet av att handlägga ärenden. Därtill har du kunskap gällande LVU och övrig relevant lagstiftning.

Något som utmärker dig, både som person och ledare, är att du är lugn och trygg - även i akuta situationer. Vidare är du van vid och trivs med att självständigt driva, vidareutveckla och strukturera ditt arbete.

Vi hoppas att du är den 1:e vi söker och ser fram emot att få välkomna dig till oss!
/Barngruppen

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast.

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-08-15 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A700907

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Lotta Olsson
0243-740 75

Anne Holten
0243-759 02

Fackliga företrädare

Annica Malmqvist
0243-749 89

Lars Svensson
0243-747 65