Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Modersmålslärare i somaliska

Arbetsplatsbeskrivning

Tjärnaängskolan/Solängsskolan är en F-6 enhet med ca 400 elever där elever F-2 (ca 200) går på Tjärnaängskolan och elever 3-6 (ca 200) går på Solängsskolan. Vi har ett ypperligt läge med gångavstånd till både skog, sportfält, simhall. På våra skolor finns elever från 17 olika nationaliteter.

Vår verksamhet genomsyras av flexibilitet och pedagogisk mångfald ses som en stor tillgång.
Viktiga frågor för oss är värdegrund, hälsa och miljö. På vår skola ska alla - elever såväl som personal känna glädje och trygghet i en bra lärmiljö.

From ht 16 är vi en partnerskola och det ger oss redan idag tillgång till aktuell forskning och skolutveckling. Vi ser fram emot kontinuerlig kontakt med Högskolan Dalarna och möten med blivande lärarkollegor.

Vi har höga förväntningar på våra elever och vi arbetar utifrån ett språk och kunskapsutvecklande arbetssätt i alla ämnen.

Arbetsuppgifter

Modersmålsundervisning, studiehandledning på modersmålet. Samarbete med andra kollegor. Utveckling av verksamheten. Handledare/coach finns.

Kvalifikationer

Svensk eller utländsk lärarexamen samt undervisningserfarenhet.
Somaliska som modersmål.
Mycket goda kunskaper i svenska.
Datorvana.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs enligt Lag om registerkontroll from 2001-01-01 utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, arbetsgivarintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Vikariat, ferietjänst, läsåret 2017-2018. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Förlängd ansökningstid.

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-06-07 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A675960

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Stefan Fredriksson
0243-744 32

Ann-Britt Andersson
0243-665 38

Fackliga företrädare

Eva Svensson
0243-745 20

Sarah Rask
0243-745 20