Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Modig ekonomichef till en driven kommun

Arbetsplatsbeskrivning

Borlänge är en framtidsinriktad kommun. Här finns visioner om framtiden och mycket är på gång, här sker ständig utveckling och vi är en offensiv organisation. Kommunen är Borlänges största arbetsgivare med verksamheter inom många viktiga områden. Våra anställda möter borlängeborna i livets alla skeden.

Nu söker vi en ekonomichef till vårt ekonomikontor som är en verksamhet i Borlänge kommuns sektor för verksamhetsstöd. Att jobba hos oss som ekonomichef är att spela en viktig roll i Borlänges utveckling och du kommer att vara med och påverka det som sker så att de vi jobbar för, Borlängeborna, blir nöjda och uppskattar det vi gör. Vi har en värdegrund som innehar en central plats och är en gemensam plattform för oss som arbetar i Borlänge kommun, den lyder;

Jag finns här för Borlängebon
Jag gillar utmaningar
Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Du som ekonomichef, och tillika ingår i verksamhetsstöds ledningsgrupp, ansvarar för ekonomienheten med personal, budget och ekonomi. Enheten har idag runt 40 medarbetare och sex enhetschefer. Du kommer att ha ett nära samarbete med verksamhetscheferna i verksamhetsstöds sektor där gruppens stämning definieras av positiv anda och mycket driv. Kontaktytorna internt och externt är många, du rapporterar till chefen för verksamhetsstöd, har avstämning med kommundirektören, skapar nätverk med övriga ekonomer och är föredragande i kommunstyrelsen. Ekonomin är en del av allt vi gör i kommunen.

Tillsammans med utvecklingschefen kommer du att ansvara för planeringsprocessen som är en del av Borlänge kommuns styrmodell. Du kommer också att vara med och utveckla kommunens verksamhets- och resultatstyrning samt årsredovisningen och delårsrapporter. Verksamhetsutveckling och förändringsprocesser tillsammans med den långsiktiga ekonomiska planeringen blir en naturlig del i ditt arbete.

Kvalifikationer

Du har en akademisk examen inom ekonomi eller annat för tjänsten relevant område, alternativt förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt. Du har en gedigen erfarenhet av arbete med motsvarande arbetsuppgifter på ledande nivå. Det är dessutom meriterande om du har erfarenhet från en politiskt styrd verksamhet. Du har förståelse för att arbeta i en stor, komplex organisation.

Värdegrunden som vi nämnt ovan omfattar också ett engagerat ledarskap, du kommer att jobba efter vår ledarfilosofi och vi förväntar oss att du är en tydlig, modig, kommunikativ, långsiktig och coachande ledare. Som person är du trygg i dig själv, och du har en empatisk förmåga. Eftersom arbetet både täcker strategiska frågor, kortsiktiga lösningar och långsiktigt arbete bör du vara strukturerad och uthållig och du är van vid att presentera resultat.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

Annonssäljare undanbedes vänligt och bestämt!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-05-28 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A683825

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Jörg Bassek
0243-666 25

Åsa Granat
0243-74134

Fackliga företrädare

Kerstin A Enlund
0243-666 46

Jessica Eberger
0243-749 44

Kommunal sektion Borlänge
0243-743 00