Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Omsorgsassistent till Korttidsvistelse och Korttidstillsyn inom LSS

Arbetsplatsbeskrivning

Borlänge är en ort i ständig utveckling, här händer det mycket både i kommunen som organisation och i Borlänge som ort. I Borlänge bor det ca 50.000 invånare och här arbetar närmare 26.000 varav ca 5.000 inom kommunen. Vi sätter Borlängebons behov i fokus. Vi vill med glädje ge det bästa bemötandet och med vår lust och kreativitet skapa möjligheter för borlängeborna att leva sitt liv som de själva önskar.

Arbetsuppgifter

Borlänge kommun arbetar aktivt för att ge alla människor trygghet, delaktighet och inflytande. Korttidsvistelse och Korttidstillsyn är en insats man kan bli beviljad enligt Lagen om Stöd och Service (LSS).

Arbetet innebär att stötta en högst unik brukare i dennes vardag och i samråd med anhöriga, kollegor, chef och övriga aktörer skapa en tydlig struktur för en så meningsfull och god tillvaro som möjligt. Arbetsuppgifterna består av att tillsammans med en kollega tillgodose en brukares individuella och särskilda behov av stöd och aktivering under sin tid på Korttidsvistelse och Korttidstillsyn.

Arbetstiden är oregelbunden, dygnsarbete varannan helg och vissa dagtidskift ingår.
I arbetet ingår även administrativa arbetsuppgifter som till exempel dokumentation.

Borlänge kommuns gemensamma värdegrund är en ständig ledstjärna i vårt dagliga arbete och med särskild tydlighet i detta uppdrag:

Jag finns här för borlängebon
Jag gillar utmaningar
Jag möter varje människa med öppenhet

Kvalifikationer

Du skall ha erfarenhet från arbete med personer som har en funktionsnedsättning inom neuropsykiatri och gärna erfarenhet av att bemöta personer med beteendeproblematik och kommunikationssvårigheter.

Du har ett professionellt förhållningssätt där samarbete, vilja att utveckla dig själv och ditt arbete, ärlighet och empati utgör grunderna i hur du bemöter andra i din yrkesroll.

Då arbetsuppgifterna utformas utifrån brukarens unika behov behöver du vara strukturerad och tydlig i ditt arbetssätt, ha en god fysik, vara anpassningsbar utefter situationens krav och kunna inge ett lugn i ditt agerande även i stressade och pressade situationer.

Du har en utbildning med inriktning psykiatri, skötarutbildning, behandlingsassistent eller pedagogisk utbildning eller annan som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

B-körkort är ett krav, därtill skall du kunna köra minibuss.

Vi ser vi gärna manliga sökande till den här tjänsten. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Övrigt

Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan. Om rätt person inte anträffas innan sista ansökningsdag kommer en ny ansökningsperiod att utannonseras.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Timavlönad

Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse. Allmän visstidsanställning (AVA) i 1 månad med chans till förlängning.

Antal platser: 3

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-10-01 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A714404

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Antonia Martinsson Hansen
0243-222 025

Fackliga företrädare

Birgitta Elfström
010-442 8172