Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Utvecklare med ansvar för ekologisk hållbarhet till kontoret för hållbar utveckling

Arbetsplatsbeskrivning

Borlänge är i ständig utveckling, här händer det mycket både i kommunen som organisation och i Borlänge som stad. Vi sätter borlängebons behov i fokus. Vi vill med glädje ge det bästa bemötandet och med vår lust och kreativitet skapa möjligheter för borlängeborna att leva sitt liv som de själva önskar.

Kommunen är Borlänges största arbetsgivare med verksamheter inom många viktiga områden.

Enheten för hållbar utveckling ansvarar för arbetet med kommunens hållbarhetsfrågor och är en del av Trygghet- och hållbarhetskontoret. Verksamhetens arbete syftar till att stödja såväl kommunledningen som övriga sektorer i kommunen.

Arbetsuppgifter

Som utvecklare ska du vara professionell i din yrkesroll och bidra till att enheten leverera på en god nivå. Ditt uppdrag blir att bedriva ett systematiskt utvecklingsarbete tillsammans med övriga kollegor på enheten, kommunledning och sektorer. I rollen som utvecklare kommer du att arbeta både strategiskt och operativt med ekologisk hållbarhet där du samarbetar med kollegor i hela kommunkoncernen.

I jobbet ansvarar du för samordning av arbetet med kommunens miljöplan. Du kommer också att driva egna uppdrag och ingå som sakkunnig i olika arbetsgrupper. Ditt ansvar för ekologisk hållbarhet är brett och innehåller områden som exempelvis hållbart resande, giftfri vardag, hållbar upphandling och fossilfri fordonsflotta.

För att lyckas som utvecklare krävs stort engagemang för människor och utvecklingsfrågor. Vi tror att det är en förutsättning att du som söker tjänsten har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor i en politiskt styrd organisation.

Borlänge kommuns gemensamma värdegrund utgör en viktig ledstjärna i enhetens arbete:

Jag finns här för borlängebon
Jag gillar utmaningar
Jag möter varje människa med respekt

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat akademisk examen, mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt god erfarenhet av arbete i offentlig sektor. Du har förmåga att självständigt driva arbetet framåt och se möjligheter istället för hinder.

Som person är du ansvarsfull och noggrann i ditt arbete. Det är viktigt att du kan skapa förtroendefulla relationer och ge bra service. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

Annonssäljare undanbedes vänligt och bestämt!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-06-05 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A684128

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Helena Faktus
0243-740 93

Fackliga företrädare

Jessica Eberger
0243-749 44

Annika Lindgren
0243-747 67

Kommunal sektion Borlänge
0243-743 00