Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Vill du jobba med människor? Sök sommarjobb hos oss!

Arbetsplatsbeskrivning

Vem vill inte ha ett roligt och givande sommarjobb och dessutom tjäna in pengar till att, kanske åka på den där resan man drömt om? Vi på Borlänge kommun har nu flera spännande sommarjobb att erbjuda!

Vi söker medarbetare till fyra olika yrkeskategorier inom vård och omsorg:

• Omsorgsassistent
• Personlig assistent
• Vårdbiträde
• Undersköterska

Låter det lockande? Läs mer om varje yrke nedan. Vi håller intervjuer löpande- ansök därför redan idag så kanske du blir en av dem som har sommarjobbet säkrat tidigt!

Arbetsuppgifter

Gemensamt för alla fyra yrkeskategorier är att du arbetar med borlängebor som av olika skäl behöver stöd i sin vardag. Du möter människor av varierande härkomst. I vissa sammanhang behöver du ge personlig omvårdnad och det kan ibland förekomma tyngre lyft.

Gemensamma krav för de fyra tjänsterna:
• Du brinner för att hjälpa människor och ett gott bemötande kommer naturligt för dig.
• Du är över 18 år.
• Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med brukare, anhöriga och arbetskompisar.
• Du kan skriftligt dokumentera det som krävs i verksamheten.
• Du har inga anmärkningar i belastningsregistret.

Nu har du fått en överblick av vilka yrkeskategorier vi söker sommarjobbare till, nedan får du mer information om var och en av yrkena, vilket yrke passar dig bäst?

Kvalifikationer

Vårdbiträde:
Som vårdbiträde kan du arbeta både inom hemtjänst och på äldreboende (särskilt boende). Dina arbetsuppgifter innebär att hjälpa borlängebon i vardagen med till exempel skötsel av hygien som dusch och påklädning, städ, inköp, matlagning och ge medicin.
• Krav på dig som söker: du är lyhörd och har ett gott bemötande samt förmåga att skapa trygghet. Körkort för manuell växel är ett krav för dig som arbetar inom hemtjänsten.
• Meriterande: Erfarenhet från arbete inom vården.

Undersköterska:
Som undersköterska kan du arbeta både inom hemtjänst och på äldreboende (särskilt boende). Dina arbetsuppgifter innebär att hjälpa borlängebon i vardagen med att till exempel sköta hygien, dusch och påklädning, städ, inköp, matlagning och ge medicin.
• Krav på dig som söker: Du är färdigutbildad undersköterska. Du är lyhörd och har ett gott bemötande samt har förmåga att skapa trygghet. Körkort för manuell växel är ett krav för dig som arbetar inom hemtjänsten.
• Meriterande: Erfarenhet från arbete inom vården.

Omsorgsassistent:
I arbetet som omsorgsassistent arbetar du på ett korttids, grupp- eller serviceboende. Du finns som stöd för borlängebor som behöver hjälp för en fungerande och meningsfull vardag. De personer du möter i ditt arbete har någon form av funktionshinder och du jobbar utifrån deras behov samt önskemål.
• Krav på dig som söker: Du är flexibel, lugn, bra på att samarbeta och förstår vikten av att respektera integriteten hos den du arbetar med.
• Meriterande: Erfarenhet från arbete med funktionshindrade, påbörjad eller avslutad utbildning inom omvårdnadsprogrammet och barn- och fritidsprogrammet.

Personlig assistent:
Som personlig assistent tillbringar du tid med borlängebon både i och utanför personens hem. Din viktigaste uppgift är att skapa en meningsfull vardag och ge stöd utifrån det funktionshinder personen har. Arbetet innebär att vara den förlängda armen genom att bland annat hjälpa borlängebon att klä sig, klara sin hygien, äta och kommunicera med andra.
• Krav på dig som söker: Du är flexibel, lugn, bra på samarbete och förstår vikten av att respektera integriteten hos den du arbetar med.
• Meriterande: Erfarenhet från arbete med funktionshindrade, påbörjad eller avslutad utbildning inom omvårdnadsprogrammet och barn- och fritidsprogrammet.

Hoppas att du finner någon av tjänsterna intressanta och glöm inte- intervjuer sker löpande, ansök därför redan idag!
Vi ser fram emot just din ansökan.

Övrigt

För den som erbjuds anställning krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

https://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4429-LSS-belastningsregistret/

Detta utdrag samt eventuella tjänstgöringsintyg och betyg vill vi att du tar med om du blir inbjuden till intervju.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Anställningsform

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Timavlönad

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-06-30 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A656079

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Anna Mångs
0243-737 26

Fackliga företrädare

Kommunal sektion Borlänge
0243-743 00