Arbetsmarknadsenheten
Åsa Nylén
0243-746 11
Dela sidan på sociala medier

Kickoff för Dubbelt upp!

Nu drar vi igång Dubbelt upp! – Borlänge kommuns utmaning till näringslivet – med en kickoff i Teknikdalen.

Dubbelt upp går ut på att få fler långtidsarbetslösa i arbete, så när ett företag anställer en långtidsarbetslös borlängebo gör vi på Borlänge kommun detsamma.

Kickoffen utspelar sig torsdagen den 31 augusti kl. 16.00 i Teknikdalen, välkommen! Läs mer om Dubbelt upp! och anmäl ditt företag till kickoffen nedan.

Anmälan till kickoff

Program (pdf, öppnas i nytt fönster)

 

Det här är DUBBELT UPP!

Varje anställning räknas.

Så fort näringslivet i Borlänge anställer gör Borlänge kommun det också!

Mellan den 1 september 2017 - 31 augusti 2018 utmanar Borlänge kommun näringslivet. Så snart ett företag anställer en långtidsarbetslös Borlängebo gör kommunen detsamma.

En möjlighet att hitta rätt kompetens och samtidigt minska långtidsarbetslösheten

I Borlänge finns just nu omkring 1 500 personer som varit arbetslösa i mer än sex månader. Genom Dubbelt upp! hoppas vi många av dessa människor kommer ut i arbete. Vi tror också att den här satsningen blir till hjälp för företag som letar efter lämplig kompetens. Flertalet långtidsarbetslösa har både arbetslivserfarenhet och utbildning. Genom Dubbelt upp! hoppas vi kunna matcha behoven och tillgången på ett sätt som är givande för både arbetsgivare och arbetstagare.

Hur går det till?

Det företag som har ett behov av att rekrytera kontaktar Arbetsförmedligen i Borlänge för att redogöra för vilken kompetens som saknas. Företaget ges förslag på personer som redan uppfyller önskemålen eller som genom en kortare utbildningsinsats kan påbörja sin anställning.

Så snart anställningen är genomförd signalerar Arbetsförmedligen detta till Borlänge kommun så att vi snabbt kan matcha med en rekrytering.

Konceptet är lånat från Örnsköldsviks kommun

Konceptet Dubbelt upp! är redan testat i Örnsköldsviks kommun, med mycket goda resultat. Under ett års tid lyckades 334 personer få arbete, 178 av dessa rekryterades av näringslivet och 146 av Örnskölsviks kommun. Självklart hoppas vi kunna matcha deras goda resultat!

Företagare - är du redo att anta utmaningen? Kontakta oss!

Arbetsförmedlingen
Neda Mostofi
neda.mostofi@arbetsformedlingen.se
0771-60 00 00

Borlänge kommun
Åsa Nylén
asa.nylen@borlange.se
0243-746 11


Sidan senast uppdaterad