Profilbild:Fyra tjejer i centrum. Foto: Ulf Palm
50 000 Borlängebor
Brottsförebyggande arbete (gammal)

Borlänge och Falun bättrar på brottsförebyggande samarbetet

Foto av Kenneth Persson och Dan Westerberg framför ett blädderblock. Foto: Jan LindkvistGängbearbetning, föräldrastöd och bekämpning av mobbning. Det är några av punkterna när Lokala Brottsförebyggande rådet, BRÅ, i Borlänge och Falun nu intensifierar sitt samarbete.

 
Vid ett möte på Cozmoz mellan de två städernas BRÅ diskuterades dessa punkter plus många fler.
 
– BRÅ i Falun och Borlänge började samarbeta för ett år sedan, säger Kenneth Persson, ordförande i BRÅ Borlänge, och Dan Westerberg, ordförande i BRÅ Falun.
 
– Med detta möte har vi gjort ett nytt avstamp. Nu kommer vår samverkan att öka successivt. På längre sikt kan det leda till en sammanslagning.
 
De båda ordförandena pekar på att samarbetet mellan Falun och Borlänge förstärks inom allt fler områden, dels mellan kommunerna, dels mellan andra myndigheter. Så har exempelvis polisområdena Falun och Borlänge slagits samman.
 
Förutom de ovannämnda punkterna ska BRÅ också bland annat förbättra sin information till allmänheten. Rådets viktigaste uppgift är att förebygga brott, i samarbete med polis, sociala myndigheter och andra aktörer.
 
Text: Jan Lindkvist
Upp
Uppdaterat eller granskat: 2008-09-26  

Skapad: 2008-09-26 av Ann-Cathrin Brovall
  • Sonja Sahlin
  • Samordnare för Brottsförebyggande rådet
  • Tel: 0243-666 61
  • Mobil: 073-719 00 31
Borlänge kommun 781 81 Borlänge Tel: 0243-740 00 Org nr: 212000-2239 E-post: This is a mailto link      
xltw%tzEvzxx%uyKmz}wlyrp6%spvzxx%uyKmz}wlyrp6%sp