Profilbild:Fyra tjejer i centrum. Foto: Ulf Palm
50 000 borlängebor
Skräddarbacksskolan

Förskoleklass Fabian

Fabians förskoleklass ligger i nära anslutning till Skräddarbacksskolan.  Vi är två förskollärare och en extra resurs som arbetar tillsammans i en grupp med 26 barn varav 11 flickor och 15 pojkar. De barn som är inskrivna på fritids är vi tillsammans med även på eftermiddagarna.

Närmiljön

Vi har fina stora lokaler som vi delar med år 1 och en härlig stor skogstomt som stimulerar till lek och härliga uteaktiviteter. Vår ”skolskog” Lillskogen och storskogen ligger också i nära anslutning till vår skola. Där tillbringar vi en förmiddag i veckan året om vilket inbjuder till härliga dagar med fantasilek, skidåkning, stjärtlapps åkning, ute matte, bärplockning och allt vad naturen bjuder. På vår skola jobbar vi ibland tillsammans i faddergrupper då är barnen blandade från F-klass till år1. Utepedagogik när klassrummet flyttas utomhus är något vi värnar om.
 

Arbetssätt

För att få en stark gruppkänsla i klassen skapar vi många tillfällen då vi leker och pratar i mindre grupper så att alla får komma till tals. Varje morgon inleds med en skön stund tillsammans, då lyssnar vi på lugn musik samtidigt som barnen ger varandra en lätt massage. Detta bidrar till att vi får en stark ”vi känsla” i gruppen som förhoppningsvis följer med klassen under de kommande skolåren. En god social kompetens är grunden för allt lärande.
 

Metodik

Genom att skapa en stimulerande miljö som inbjuder till lärande, inspirerar vi barnen till förberedande matte-, skriv- och läsinlärning,  dessutom jobbar vi varje dag med språklekar ur "Bornholmsmodellen" ( ett språkstimulerande material).
I ämnet teknik under våren kommer vi att göra elektriska experiment med batteri lampa och sladdar. Dessa experiment  resulterar slutligen i en alldeles egen tillverkad ficklampa. Allt som barnen gör dokumenteras i deras egna ”stor- eller skogsböcker”.  

Det viktigaste av allt i vårt arbete är att barn och personal trivs och att vi har det trevligt tillsammans!Upp
Uppdaterat eller granskat: 2013-09-27  

Skapad: 2005-11-14 av Kent Gustafsson
  • Ingela Hansson
  • Förskollärare
  • Tel: 0243-749 19
  • E-post
  • Linda Sjöberg
  • Lärare mot yngre åldrar.
  • Tel: 0243-749 19
  • E-post
Mer information:
Borlänge kommun 781 81 Borlänge Tel: 0243-740 00 Org nr: 212000-2239 E-post: This is a mailto link      
xltw%tzEtyrpwl6sly%s%szyKpo%u6mz}wlyrp6%spxltw%tzEwtyol6%suzmp}rKpo%u6mz}wlyrp6%spxltw%tzEvzxx%uyKmz}wlyrp6%spvzxx%uyKmz}wlyrp6%sp