Borlänge kommun
Servicecenter
telefon: 0243 - 740 00
Telefontid: 08:00-16:30, måndag - fredag.
Barn- och ungdomsutvecklare
Nicole Skoglund
0243-741 12
Dela sidan på sociala medier

MBU - Människan bakom uniformen

Vill du göra något spännande och roligt i vår? Nu planerar vi för den andra omgången av MBU-utbildningen i Borlänge. MBU står för Människan Bakom Uniformen. Håll ögonen öppna, snart kommer mer information här!

Unik utbildning

Under våren 2018 får du som är i åldern 16-19 år och bosatt i Borlänge kommun chansen att lära känna människan bakom uniformen, och de som jobbar inom bl a Polisen, Räddningstjänsten och Ambulanssjukvården får möjlighet att lära känna ungdomarna. Genom att delta i MBU får du kunskap om vad det innebär att arbeta inom de olika yrkena, som t ex polis och brandman eller som fältare. Du kommer också att få träffa de ungdomar som tidigare deltagit i MBU. Målet är att öka ungdomars delaktighet och öka förståelsen mellan ungdomar och de som arbetar i samhällsstödjande yrken. MBU finns idag i sju andra kommuner i landet. Utbildningen är kostnadsfri. 

Erfarenheter för livet

Genom att delta i MBU får du kunskap om vad det innebär att jobba som t ex polis eller brandman. Kanske blir du sugen på att utbilda dig till något av dessa yrken när du går utbildningen. MBU kommer att ge dig många värdefulla erfarenheter som är bra att ha när du söker jobb i framtiden.

Ansökan

Du kan redan nu ansöka om att få delta i MBU. Fyll i formuläret i länken nedan. (Längd, vikt och skostorlek måste anges för att du ska kunna låna skyddskläder i rätt storlek.) MBU utser deltagarna till utbildningen. Du kommer att få meddelande om du blivit antagen eller inte. 

Informationsmöte 22 februari

Genom att delta i MBU får du kunskap om vad det innebär att arbeta inom yrken så som polis, ambulanssjukvårdare och brandman. Utbildningen sker vid 12 tillfällen under våren 2018 och riktar sig till dig som är mellan 16 och 19 år. Du kan lämna din anmälan på Borlänge kommuns hemsida, Borlange.se eller direkt under denna träff. Ta chansen att delta i en upplevelse för livet!

Informationsmötet den 22 februari är på Galaxen, Orion klockan 17.30 med Borlänge kommun Polisen, Räddningstjänsten, Ambulansen, Dalatrafik, Tunabyggen och Securitas.

Sidan senast uppdaterad