Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Sommarskola 2019

Sommarskolan ger våra barn och ungdomar i årskurs 6-9 samt Introduktionsprogrammen chansen att uppnå eller komma närmare kunskapskraven och godkända betyg. De yngre barnen i årskurs fyra och fem är varmt välkomna att delta och ha roligt i sommarskolans fritidsaktiviteter.

Sommaren 2019 kommer Borlänge kommun att anordna sommarskolorna under sex veckor. Invigningen går av stapeln redan dagen efter skolavslutningen, fredagen den 14 juni. Undervisningen sätter igång måndagen den 17 juni.

Under sommarskolan blandas skola och ämnesundervisning med roliga fritidsaktiviteter. Målet är att de barn och elever som deltar ska få uppleva några härliga veckor tillsammans och samtidigt få chansen att förbättra sina studieresultat. 

Fokus på skolarbete för äldre elever (årskurs 6-9 samt IM)

För de äldre eleverna i årskurs 6-9 samt Introduktionsprogrammen (IM) ligger fokus på skolarbete. Målet är att eleverna ska uppnå eller åtminstone komma närmare kunskapskraven för godkända betyg i svenska, svenska som andraspråk, engelska och/eller matematik.

På eftermiddagarna har de elever som vill även möjlighet att vara med på sommarskolans fritidsaktiviteter (se nedan).

Sommarskolans fritidsaktiviteter

Barn från årskurs 4 och 5 har inget vanligt skolarbete men däremot sex veckor med en mängd roliga fritidsaktiviteter att se fram emot! De yngre eleverna har tid för dessa aktiviteter på förmiddagarna, medan de äldre eleverna (årskurs 6-9 + IM) har chansen att delta på eftermiddagstid, efter skolarbetet.

Sidan senast uppdaterad