Vägledningscentrum
0243 – 740 54
Humanistgatan 4
Dela sidan på sociala medier

Utbildning i svenska för invandrare

Svenska för invandrare är för dig som ännu inte har grundläggande kunskaper i det svenska språket. Utbildning i svenska för invandrare kallas SFI.

När du läser SFI får du både grundläggande kunskaper i det svenska språket och kunskap om det svenska samhället. När du avslutat en kurs får du ett betyg. SFI vänder sig till dig som är vuxen och som inte har svenska som modersmål. Utbildningen finns på flera olika nivåer och all undervisning är kostnadsfri. 

För att läsa SFI i Borlänge skall du vara folkbokförd i Borlänge kommun och sakna grundkunskaper i det svenska språket. För att anmäla dig till SFI besöker du vårt Vägledningscentrum som ligger på Humanistgatan 4. För att kunna anmäla dig måste du ha ett svenskt, fullständigt personnummer. När du anmäler dig, ta med pass eller annan id-handling.

SFI består av fyra olika nivåer/kurser och dessa är: A, B, C och D. Hur lång tid det tar att slutföra kurserna är individuellt. Vi strävar efter att alla elever skall läsa och få betyg till och med kurs D.

För att skriva ut och fylla i en SFI anmälan Klicka här

Prövning

En prövning innebär att du testar dina kunskaper i en kurs, utan att vara inskriven på kursen. Du studerar helt på egen hand och får utföra ett eller flera prov för att testa din kunskapsnivå. När du utfört alla prov sätter en lärare betyg.

FAQ / vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna om SFI.


Sidan senast uppdaterad