Studie- och yrkesvägledning
Vägledningscentrum
0243 - 740 54
Humanistgatan 4
Dela sidan på sociala medier

Gymnasial vuxenutbildning

Gymnasial vuxenutbildning motsvarar den utbildning som ges i de nationella programmen i gymnasieskolan. Du väljer själv om du vill läsa mot en gymnasieexamen eller enstaka kurser.

Gymnasial vuxenutbildning ska ge vuxna kunskaper och färdigheter motsvarande gymnasieskolans utbildning. Utbildningarna riktar sig först och främst till dig som saknar hela eller delar av en gymnasial utbildning. Vill du byta yrkesinriktning eller bli behörig till högskolan är också vuxenutbildning på gymnasial nivå något för dig.

Undervisningen är kostnadsfri, däremot får du själv betala böcker och annat studiematerial du kan behöva.

Hitta snabbt

Kursutbud

Vuxenutbildningen i Borlänge har ett brett utbud av kurser från gymnasieskolans nationella program och du väljer själv vilka och hur många kurser du vill läsa.

Yrkesutbildning

Vill du bli mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden? Genom att läsa en yrkesutbildning på gymnasienivå kan du öka dina möjligheter till att få jobb.

Betygsdokument

Samlat betygsdokument, slutbetyg eller examensbevis. Läs mer här om de olika betygsdokumenten.

Utbildningskontrakt

Har du hoppat av gymnasiet? Eller påbörjade du aldrig dina gymnasiestudier? Nu kan du skaffa dig gymnasiekompetens på Komvux med hjälp av ett utbildningskontrakt. Du kan också kombinera dina gymnasiestudier med jobb eller praktik och skaffa dig arbetslivserfarenhet samtidigt som du studerar.

Prövning / läsa upp betyg

En prövning innebär att du testar dina kunskaper i en kurs, utan att vara inskriven på kursen. Du studerar helt på egen hand och får utföra ett eller flera prov för att testa din kunskapsnivå. När du utfört alla prov sätter en lärare betyg.

FAQ / vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna om gymnasial vuxenutbildning.


Sidan senast uppdaterad