Vägledningscentrum
0243 – 740 54
Humanistgatan 4
Dela sidan på sociala medier

Webbaserad distansutbildning

Vuxenutbildningen Borlänge har ett brett utbud av distanskurser på gymnasial nivå. Plugga var och när du vill.

Att tänka på vid distanskurser

Att studera på distans passar inte alla. Distansstudierna är helt webbaserade vilket betyder att man hela tiden utgår från en dator med internet (förutom slutprovet som är i gemensam lokal). Du har inga klasskompisar eller lärare att prata med utan du får all information via datorn. För att klara av distansstudier måste man inte bara ha goda datorkunskaper, man måste också vara strukturerad och motiverad för att självständigt se till att slutföra alla uppgifter och klara utbildningen.

Kurser

I Borlänge kan du läsa flera olika kurser på distans. Vi kan erbjuda olika studieformer beroende på vilken kurs du vill läsa. Det gäller distans med eller utan handledning.

För mer information om gymnasiala kurser på distans. Klicka här

 

Distanskurser startar under  2017:

  • 3 juli - sista ansökningsdag 12 juni
  • 14 augusti - sista ansökningsdag 12 juni
  • 18 september- sista ansökningsdag 28 augusti
  • 23 oktober-sista ansökningsdag 2 oktober
  • 27 november-sista ansökningsdag 6 november

Du väljer själv om du vill läsa en kurs i taget eller flera kurser samtidigt samt om du läser med studietakt 25 %, 50 % eller 100 % . 100 % = 20 poäng/vecka.

Vi antar till maximalt 300 poäng eller 6 månader och inte snabbare takt än 100 procent, vilket gör som mest 15 veckors heltidsstudier.

Om du har läst en webbaserad distanskurs som du inte har uppnått godkänt resultat i, kommer du inte bli antagen till samma kurs igen. Istället hänvisas du till prövning eller till undervisning i klass eller distans med handledning för kursen. 

Behörighet

Du kan börja studera tidigast från andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du gymnasieexamen eller slutbetyg, alternativt studiebevis från gymnasiet, får du börja tidigare. För att vara behörig ska du också sakna eller ha brister i sådana kunskaper som kursen avser att ge.

Studieekonomi

Du kan söka studiestöd från CSN för hel- eller deltidsstudier. Dina studier måste vara på minst halvtid för att du ska kunna få studiemedel. För mer information, kontakta CSN eller Vägledningscentrum.

Ansökan

Du ansöker till gymnasial vuxenutbildning via Vägledningscentrum. Du kan själv skriva ut ansökningsblanketten, signera den och skicka in via mail eller post, eller besöka Vägledningscentrum för att få hjälp med din ansökan.  

Är du bokförd i en annan kommun än Borlänge söker du via din hemkommun.

Klassundervisning

Att läsa gymnasiekurser med klassundervisning innebär att du har lektioner i grupp med en lärare. Du har schemalagda lektioner två till fem gånger i veckan som du förväntas närvara på och utöver det studerar du också självständigt hemma.

Distans med handledning

Distans med handledning innebär att du studerar självständigt när och var du vill men du kan också få handledning med en lärare på skolan. För att lyckas med dina distansstudier ställs stora krav på förmåga till planering och eget ansvar.


Sidan senast uppdaterad