Borlänge kommun
Servicecenter
telefon: 0243 - 740 00
Telefontid: 08:00-16:30, måndag - fredag.
Dela sidan på sociala medier

Om oss

Vuxenutbildningen är en del av Borlänge kommun och består av tre byggstenar: Vägledningscentrum, Kommunal Vuxenutbildning och Yrkeshögskolan Borlänge.

Om Vägledningscentrum

Vägledningscentrum är navet i Vuxenutbildningen och vägen in till vuxenutbildningar som anordnas av Borlänge kommun. Det är till Vägledningscentrum ansökan görs till våra olika utbildningar. Om du behöver hjälp att göra din ansökan är du alltid välkommen att besöka oss vid våra öppettider eller höra av dig på annat sätt. Framförallt erbjuder Vägledningscentrum studie- och yrkesvägledning till vuxna Borlänge-bor.

Om Kommunal Vuxenutbildning

Kommunal Vuxenutbildning är en del av det svenska skolväsendet som regleras av Skolverket. Varje kommun ska erbjuda vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå, inklusive särskild utbildning för vuxna och utbildning i svenska för invandrare. 

Om Yrkeshögskolan Borlänge

Yrkeshögskolan (YH) är en egen skolform som regleras av Myndigheten för Yrkeshögskolan. Utbildningarna är eftergymnasiala och kommuner får aktivt välja att ansöka hos myndigheten om att få anordna en eller flera YH-utbildningar.

Sidan senast uppdaterad