Dela sidan på sociala medier

Markanvisningstävling Ornäs hamn

Borlänge kommun bjuder in till markanvisningstävling för utformning och uppförande av nya bostäder och utveckling av miljön vid Ornäs hamn. Tävlingsområdet har ett attraktivt och efterfrågat läge mitt i FalunBorlänge-regionen, med utsikt över sjön Runn, Borlänges största småbåtshamn och det vackra kulturlandskapet. Vi hoppas att ni vill vara med att utveckla Ornäs hamn till Borlänges nya flaggskepp!

 

Tävlingens upplägg

Tävlingen startar den 10 september med en öppen intresseanmälan som syftar till att välja ut tre tävlingsteam som går vidare till själva markanvisningstävlingen. I nästa steg bedöms och rangordnas de tre tävlingsförslagen av en namngiven jury, i samarbete med Sveriges Arkitekter. När vinnande tävlingsförslag är utsedd tas detaljplan fram för området. Marköverlåtelseavtal tecknas mellan kommunen och vinnande företag. Läs mer om innehåll i intresseanmälan och tävlingens upplägg i tävlingsprogrammet.

Efter hård konkurrens i urvalet från intresseanmälan är nu de tre tävlingsdeltagarna utsedda som får möjlighet att fortsätta i tävlingen. Nästa steg i tävlingen startar den 20 november och sista dag för de tävlande att lämna in sina förslag är 20 februari 2018. Därefter ska tävlingsförslagen bedömas och rangordnas. Vinnare väntas offentliggöras 24 april 2018. Under tävlingstiden råder anbudssekretess vilket innebär att namnen på de medverkande tävlingsteamen hålls hemliga tills tävlingen är avslutad och vinnaren offentliggjorts.

 

Tävlingsprogrammet

I tävlingsprogrammet beskrivs tävlingsområdets förutsättningar, genomförda utredningar, kommunens vision för området samt detaljerad information om tävlingens upplägg och genomförande.

Tävlingsprogram Ornäs hamn.pdf

 

Tävlingsunderlag

Längst ner på denna sida finns allt det underlag som hänvisas till i tävlingsprogrammet.

Sidan senast uppdaterad