Dela sidan på sociala medier

Fler sjönära bostäder planeras

Det planeras och byggs som aldrig förr i Borlänge. Målsättningen är 4000 nya bostäder de kommande tjugo åren. Här kan du se vad som planeras och byggs nära vatten.

Ornäs hamn

Intill sjön Runn planeras nya bostäder i ett av Borlänges mest attraktiva lägen. Just nu pågår en markanvisningstävling för att bygga flerbostadshus, bara ett stenkast från Borlänges största småbåtshamn och med utsikt över ett vackert kulturmiljölandskap.

Uvbergsviken

I en attraktiv och sjönära del av Borlänge planeras omkring 40 bostäder i varierad upplåtelseform. Våren 2017 öppnades en nybyggd skola i området. Detaljplanen för området är på väg mot antagande.

Oberget

Ett nytt bostadsområde planeras att byggas vid Oberget, norr om Ornäs. Området är naturskönt och ligger intill Ösjön som är en del av Runn. Borlänge kommun arbetar med ett planprogram för området.

Pellesgården

I attraktiva Mjälga med närheten till Dalälven. Här planeras det för villor, radhus eller parhus med högst två våningar. 

Uvberget

Framfast bygger 20 bostäder på Uvberget i Torsång. Det nya bostadsområdet har närhet till Ösjön, naturområden, motionsspår och idrottsplats med fotbollsplaner. I anslutning till området finns redan ett villaområde från 2006.

Sidan senast uppdaterad