Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge

Den här gången röstar jag

Knappt hälften av alla röstberättigade Borlängebor röstade vid senaste EU-valet för fem år sedan.

Det vill vi ändra på. Med #denhärgångenröstarjag vill vi utmana alla Borlängebor att rösta och hjälpa till att övertyga sin familj, vänner och arbetskamrater att göra detsamma.

I valet väljer vi i Sverige och de andra EU-länderna vilka som ska representera oss i Europaparlamentet under fem års tid. Är det någon fråga du brinner särskilt för? Någon kandidat som du har extra förtroende för?

Förtidsröstningen startar 8 maj och pågår fram till valdagen 26 maj. Använd hashtaggen #denhärgångenröstarjag i sociala medier för att berätta att din röst och valdeltagande räknas!

Valkompass för EU-valet

Med hjälp av SVT:s valkompass kan du få en bild av vilka partier och kandidater som har samma åsikter som du.

Till SVT:s valkompass

(extern länk, öppnas i nytt fönster)

Hur påverkar EU dig?

Vad gör EU egentligen? Det enkla svaret är att det handlar om samarbete.

Rösta för första gången

Röstar du för första gången?

Lättläst

Den 26 maj 2019 är det val till Europaparlamentet i Sverige.

Information in other languages

Find out how to vote in the European Parliament Elections 2019.

Kort fakta: Röstdeltagande i Borlänge

• 37 633 Borlängebor är röstberättigade i EU-valet. 2456 av dessa är förstagångsväljare enligt statistik från Statistiska centralbyrån (SCB).  • 87 procent av röstberättigade Borlängebor röstade i riksdagsvalet 2018 och 85 procent i kommunalvalet enligt Valmyndighetens statistik.  • I valet till Europaparlamentet 2014 var Borlänges valdeltagandet däremot betydligt lägre, med knappt hälften 49 procent. Riksgenomsnittet för EU-valet 2014 var 51 procent.

#Den här gången röstar jag

Vilka frågor brinner du för?”Den här gången röstar jag” (“this time i'm voting”) är Europaparlamentets institutionella, opartiska kommunikationskampanj, som är oberoende av politiska partier eller ideologier. Kampanjens mål är att främja det demokratiska engagemanget i EU-valet. Europaparlamentet som institution stödjer inget enskilt politiskt parti eller någon särskild kandidat.

denhargangenrostarjag.eu

(extern länk, öppnas i nytt fönster)

Sidan senast uppdaterad