Kommunikatör
Madelene Håll
0243-73 741
Dela sidan på sociala medier

Fryshuset till Borlänge

Nu är det klart att Fryshuset blir ny extern partner till Borlänge kommun, för att skapa ännu bättre möjligheter och förutsättningar för unga Borlängebor.

Fryshusets verksamhet ska komplettera och utveckla kommunens arbete med unga i Borlänge.

– Vi är mycket nöjda med att Fryshuset går in som ny aktör för ungdomsverksamheten Cozmoz Arena, eftersom ”Fryshusandan” stämmer väl överens med våra värderingar. Deras arbete går ut på att finnas till för alla unga och fokuserar särskilt på dem som lever i eller riskerar att hamna i utanförskap, säger Kenneth Persson (S), arbetsmarknads- och socialnämndens ordförande.  

Avtalet mellan Borlänge kommun och Fryshuset gäller i 3 år, med option på ytterligare ett år. Fryshuset finns idag med egna verksamheter i Stockholm, Skärholmen, Husby, Göteborg, Malmö, Kalmar och Danmark. Verksamheterna sträcker sig idag från skola till kultur och nöjen vidare till projekt som riktar in sig på sociala utmaningar. 

Inom kort bjuder Borlänge kommun och Fryshuset in till en pressträff för att mer i detalj presentera planerna för verksamheten på Cozmoz Arena.

 

Kontaktperson

Kenneth Persson (S), arbetsmarknads- och socialnämndens ordförandeE-post: kenneth.persson@borlange.se
Tel: 070-688 55 29