Kommunikatör
Madelene Håll
0243-73 741
Dela sidan på sociala medier

Tävling om nytt bostadsområde i Ornäs hamn

Nu bjuder Borlänge kommun in exploatörer till en markanvisningstävling med start den 10 september.

Programmet för markanvisningstävlingen i Ornäs grundar sig i kommunens ambition för områdets utveckling med 50-100 nya bostäder och allmänna ytor längs Ösjöns strand.

– Det är första gången på mycket länge som Borlänge går ut med en markanvisningstävling. Det ska bli spännande att följa och hoppas att detta ska skapa ett intresse och att vi får se förslag på olika upplåtelseformer, säger Jan Bohman (S), ordförande i kommunstyrelsen. 

I tävlingsprogrammet som presenteras och startar den 10 september, finns specifikationer för exploatörer som är intresserade att delta. Programmet innehåller förutsättningar, krav och vision om hur marken och Borlänge kommun kan utvecklas på bästa sätt. 

– Exploatörer som är intresserade bjuds in att presentera förslag på hur de vill utforma området. En viktig del i visionen är ta tillvara på och utveckla områdets kulturhistoriska värden och dess viktiga funktion som friluftsområde, säger Jan Bohman (S), ordförande i kommunstyrelsen. 

En jury med representanter från samhällsbyggnadssektorn i Borlänge kommun och Sveriges Arkitekter väljer ut förslag, det vinnande förslaget utses sedan av politikerna i Borlänge. Vinnaren presenteras under våren 2018.

 

Kontaktperson

Jan Bohman (S), ordförande i kommunstyrelsen
E-post: jan.bohman@borlange.se    
Telefon: 070-238 71 26  

Borlänge växer

Närmare 1500 bostäder ska kunna börja byggas åren 2016-2019 enligt boendeplanen. Tävlingsprogrammet för Stora Ornäs 1:52, har tagits fram i samarbete inom Borlänge kommuns samhällsbyggnadssektor, Sveriges arkitekter, Länsstyrelsen, Borlänge Energi och Sweco.