Att få pedagogiska priset betyder jättemycket för oss - Borlänge kommun
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge

”Att få pedagogiska priset betyder jättemycket för oss”

Högstadiets arbetslag på Ornäs skola får pedagogiska priset 2017.

Pedagogiska priset delas ut av barn- och bildningsnämnden och 2017 års pris går till högstadiets arbetslag på Ornäs skola med motiveringen:

”Genom en ledarfilosofi som följer hela vägen från rektor ner till mentorer och lärare har arbetslaget med rektor på ett betydande sätt, genom sitt ledarskap bidragit till elevernas utveckling och lärande samt högre måluppfyllelse. En mentor och en lärare är på sitt sätt en mycket viktig ledare för sina elever. Borlänge kommuns ledarfilosofi genomströmmar det nominerade arbetslagets arbetssätt genom tydlighet, mod, kommunikation, långsiktighet och coachande - vilket de på ett föredömligt sätt lyckas förmedla till elev och förälder. Deras arbete, inramat med Borlänge kommuns värdegrund har skapat arbetsglädje, kompetenslust och kompetensglädje! En eloge för modet att besluta om mobilfri skola! Det har inneburit att mer tid på ett effektivt sätt kan användas till lärande och socialt samspel på skolan.”

Barn- och bildningsnämndens ordförande Mari Jonsson (S) överraskade Ornäs arbetslag  med beskedet. Pristagarna får utöver äran också 25 000 kronor vid en ceremoni under kommunfullmäktige den 13 februari.

Pedagogiska priset

Pedagogiska priset delas ut till personal i kommunen som på ett betydande sätt har hjälpt barn och elevers utveckling och måluppfyllelse.