Borlänge kommun
Servicecenter
telefon: 0243 - 740 00
Telefontid: 08:00-16:30, måndag - fredag.
Dela sidan på sociala medier

Dalkurd lämnar Borlänge

Dalkurd som blev klara för Allsvenskan 2018 har meddelat att de kommer spela nästa säsong i Uppsala.

I ett pressmeddelande på Dalkurds webbplats, bekräftar nu fotbollsklubben att de lämnar Borlänge.

– Vi hade gärna sett att Dalkurd varit kvar som ett Borlängelag. Dalkurd är en del av Borlängefotbollen och har gjort mycket gott i staden sedan klubben grundades för 13 år sedan, säger Leif Lindström (V), kommunalråd. 

Redan i oktober 2016 lovade Borlänge kommun att ordna det som krävs för att Domnarvsvallen skulle uppfylla kraven för spel i Allsvenskan. Borlänge kommun ville genom en avsiktsförklaring med klubben bli försäkrade om deras ambition att stanna kvar en längre tid i kommunen. 

– Det är viktigt att poängtera att en klubbs ambitioner inte behöver gå hand i hand med en kommuns. Från kommunens sida måste vi kunna kombinera ett fotbollshjärta med politiskt ansvar. Vår ambition är att ge ett bra och rimligt stöd till föreningslivet inom de ekonomiska ramar som kommunen har. Borlänge växer och vi är i ett stort behov av nya skolor och äldreboende. Kommunen har ingen skyldighet att hålla med en fotbollsarena för elitfotboll, säger Leif Lindström (V), kommunalråd.

Säsongen 2018 spelar Dalkurd i Allsvenskan med Uppsala som ny hemvist.

– Det är tråkigt och jag hade gärna sett att de spelat kvar i Borlänge, men önskar dem lycka till i framtiden, säger Ola Brossberg (S), fritidsnämndens ordförande. 

För Domnarsvallens del kommer arenan att rustas upp, men inte enligt allsvensk standard.