Borlänge kommun
Servicecenter
telefon: 0243 - 740 00
Telefontid: 08:00-16:30, måndag - fredag .
Dela sidan på sociala medier

Fryshuset ska jobba för unga Borlängebors passioner

Borlänge kommun har gett Fryshuset uppdraget att utveckla en långsiktig och levande mötesplats där de unga styr och där deras engagemang tas till vara. En plats där man bygger positiva erfarenheter att ta med sig till skola, arbetsliv och en bra framtid.

– Fryshuset utgår från vad ungdomarna vill, därför behöver vi bekanta oss med Borlänge. Nu drar vi igång arbetet med att prata med personalen som jobbar på Cozmoz Arena och ta in synpunkter från ungdomar. Efter sommaren kommer Borlängeborna kunna märka att vi finns på plats i staden, säger Johan Oljeqvist VD för Fryshuset.

Fryshuset bedriver ett 50-tal olika verksamheter inom områdena Ungdomskultur, Föredöme och framtidstro, Skolor och Arbete och entreprenörskap. Vilka verksamheter som kommer finnas i Borlänge är inte klart ännu.

– Det är ungdomarnas vilja som ska styra vad vi ska göra i Borlänge, säger Johan Oljeqvist.

Fryshuset är en ideell stiftelse, det betyder att de inte kan göra vinst utan alla medel går till verksamheten. Fryshuset har ett avtal med Borlänge kommun på tre år med möjlighet till förlängning för ytterligare ett år.

– Vi ser det här som en riktigt bra satsning för ungdomar och en möjlighet att kunna ha en ännu bättre dialog med ungdomar. Fryshusets arbetssätt är nytt, det ska bli spännande och se vilka verksamheter som passar Borlänge bra, säger Patric Hammar, kultur- och fritidschef i Borlänge kommun.

– Det görs mycket bra i Borlänge och vi kommer inte konkurrera, snarare komplettera det som redan finns idag. Det är verkligen inte alla städer som har förutsättningarna som Borlänge, med en lokal som Cozmoz Arena som har inspelningsstudio, teaterscen och så vidare, säger Johan Oljeqvist avslutningsvis.

Fryshuset finns idag med egna verksamheter i Stockholm, Skärholmen, Husby, Göteborg, Malmö, Kalmar och Danmark.