Borlänge kommun
Servicecenter
telefon: 0243 - 740 00
Telefontid: 08:00-16:30, måndag - fredag.
Dela sidan på sociala medier

Så mycket solenergi kan du producera på ditt tak

Borlänge kommun har tagit fram en solkarta som visar hur mycket solenergi du kan producera på ditt tak genom solpaneler.

Med hjälp av solkartan kan du som privatperson eller företag även se hur mycket pengar du kan spara och vilken nytta för miljön det kan ge. Solkartan är en digital och kostnadsfri tjänst som finns på borlange.se. Den är framtagen för att visa dig som privatperson och andra fastighetsägare i Borlänge kommun hur mycket solen strålar på ditt tak. Den visar även vilken del av takytan på huset som passar bäst för att installera solpaneler för värme och el samt hur mycket solenergi takytan på huset kan producera under ett år.

– Solen är en viktig energikälla som är både gratis och miljövänlig. Vi har tagit fram solkartan för att göra det enklare för fler att kunna välja mer förnybar energiproduktion i kommunen, säger Elina Brodén (MP), kommunalråd.

Anmäl dig till informationskvällen om solenergi

Den 11 december berättar vi mer om solkartan. Dessutom bjuder Lars Andrén, energiexpert och en av Sveriges mest anlitade energiföreläsare på ett inspirerande föredrag om solenergi.

Anmäl dig kostnadsfritt till informationskvällen.
Klicka här för att anmäla dig

Informationskväll om solenergi

Välkommen till en informationskväll med allt du behöver veta om solceller och solvärme! Vi visar Borlänge kommuns solkarta. Kom och lyssna till Lars Andrén - energiexpert och en av Sveriges mest anlitade energiföreläsare som bjuder på ett inspirerande föredrag om solenergi.

Solkartan

orlänge kommuns solkarta kan du se vilken del av takytan på huset som passar bäst för att installera solpaneler för värme och el.