Dela sidan på sociala medier

En dörr in

En dörr in är öppet för alla mellan 18 och 65 år som är folkbokförda i Borlänge kommun och i behov av samordnat stöd från flera rehabiliteringsaktörer för att komma närmare egen försörjning. Syftet är att personer ska slippa rundgång hos flera myndigheter och istället få rätt stöd av rätt rehabiliteringsaktör i ett tidigare skede.

Om oss

Det team som arbetar på En dörr in är ett komplement till varje enskild rehabiliteringsaktör. Inom teamet samarbetar rehabiliteringsaktörer för att slussa deltagare vidare till rätt stödinsats i samhället. Här arbetar personal från:

  • Försäkringskassan
  • Arbetsförmedlingen
  • Landstinget Dalarna
  • Försörjning och rehabiliteringsenheten
  • Sociala omsorgen

Behöver du hjälp?

För att få hjälp hos En dörr in har du behov av stöd från minst två rehabiliteringsaktörer och en vilja att förändra din situation. Det behövs ingen remiss för att komma till oss. Du kan själv söka dig till teamet, eller få hjälp av någon anhörig att komma i kontakt med oss. En handläggare från någon av rehabiliteringsaktörerna kan också hjälpa dig att få komma till oss. Även handläggare inom en myndighet kan kontakta oss för att få råd i sitt arbete.

Vi på En dörr in är resursexperter på de egna verksamheterna samt har god kännedom om andra viktiga funktioner inom kommunen och hos andra aktörer. Vi arbetar rådgivande för både dig som individ och för handläggare från de olika verksamheterna.

Här finns vi

Vi finns oftast på plats i lokalerna på Målargatan 1 på måndagar klockan 13.00–14.00 om du vill boka in ett möte. Du kan även anmäla intresse för ett möte via e-post: endorrin@borlange.se

På denna sida finns även en anmälningsblankett  som du kan antingen skicka till oss med vanlig post eller e-post ( se adressuppgifter längre ner). Vi kontaktar dig så snart som möjligt!

Hur går ett möte till?

Vid ditt första besök kommer du att få träffa  personer som arbetar i teamet och tillsammans med dig  samtalar vi kring din situation.

Efter ditt besök gör teamet en sammanfattning av vad som diskuterats och tittar på möjliga förslag för dig att gå vidare med.

Oftast bokar vi en andra träff med dig för att du ska kunna vara delaktig i det som teamet diskuterat.  Du väljer själv om du vill gå vidare med det som föreslås.

För att vi i teamet ska kunna ge dig så bra stöd och information som möjligt behöver du godkänna att vi tar fram relevanta uppgifter om dig genom ett samtycke. Det finns en blankett för samtycke som du kan fylla i innan mötet eller under mötet. Personalen i teamet har tystnadsplikt.

Kontaktuppgifter

Besöksadress: Målaregatan 1

Postadress:   
En Dörr In
Målaregatan 1
784 33 Borlänge

E-post: endorrin@borlange.se

Sidan senast uppdaterad