Överförmyndare i samverkan - Borlänge kommun

Överförmyndare i samverkan - Borlänge kommun

Om oss

Överförmyndare i samverkan Falun-Borlängeregionen har sitt kontor i Borlänge men är en gemensam organisation för överförmyndarverksamhet inom ett antal dalakommuner. De kommuner som ingår och samverkar i organisationen är Borlänge, Falun, Gagnef, Ludvika, Smedjebacken och Säter.

Nyheter

Under november kommer vi erbjuda två informationskvällar och en föreläsning.

"Uppfriskningskurs" 19 november kl. 18.00 - 19.30

En kväll för er som redan har uppdrag som god man eller förvaltare och kanske är intresserad av att ta ett uppdrag till men känner er lite osäkra på vad som förväntas av er. En del av er kanske hamnade i verksamheten utan en riktig grundutbildning; en del kanske fick en mycket begränsad utbildning som anhörig; och en del kanske bara fick sin grundutbildning för så länge sedan att ni har glömt bort hur man lämpligen tar sig an något som är helt nytt och/eller helt annorlunda ert befintliga uppdrag. Om detta stämmer in på er kan vi nu erbjuda en ”uppfriskningsföreläsning” i Borlänge den 19 november 2019 mellan 18:00-19:30. Vi kommer där att gå igenom delar av innehållet som numera ingår i den ordinarie grundutbildningen för utomstående ställföreträdare och det kommer också att finnas flera handläggare på plats för att svara på frågor. Anmälan görs senast den 15 november till ois@borlange.se. Ni kommer att få vidare information om lokal/adress i ett svarsmail.  

 

Informationskväll för dig som är nyfiken på att bli god man, 26 november kl. 18.00 - 19.30

Vill du hjälpa någon som är i behov av stöd? Bli god man eller förvaltare! Som god man eller förvaltare har du en unik möjlighet att stödja någon som har svårt att bevaka sina egna rättsliga och ekonomiska intressen. Med din erfarenhet, ditt engagemang och dina kunskaper kan du hjälpa en medmänniska samtidigt som du får möjlighet att lära dig nya saker om både människor och samhället. Behovet är stort och du behövs!
Lär dig mer på vår informationskväll den 26 November Kl. 18-19:30 på Stadshuset (Borlängerummet), Röda Vägen 50 i Borlänge.
Välkomna dit! Ingen föranmälan behövs.

 

Föreläsning om bemötande av demenssjuka, 28 november kl. 17.00 - 19.00

För dig som redan har uppdrag som god man eller förvaltare hos oss så erbjuder vi denna föreläsning med demenssjuksköterska Catarina Lind. För att komma till inbjudan klicka här.

Vanliga frågor

Här finns svar på några av de vanligaste frågorna som vi brukar få.

Intresseanmälan för uppdrag som god man

Vill du göra en insats för en medmänniska? Vi behöver fler gode män. Om du redan är god man så kanske du kan tänka dig ett till uppdrag?

Kontakt

Servicecenter
I Borlänge kommun tas  inkommande telefonsamtal emot av kommunvägledarna på vårt Servicecenter. De finns på plats för att besvara dina frågor mellan klockan 08:00 och 16:30 varje vardag och svarar både om du ringer 0243-666 44 eller 0243-740 00.

Ärenden till handläggare
De frågor som berör Överförmyndare i samverkans verksamhet och som kommunvägledarna inte kan hjälpa dig med direkt, skickas vidare som ett ärende till oss. Ärendet tas om hand av någon av våra handläggare som återkommer med svar så snart som möjligt. 

Samtal från oss
Observera att när en handläggare från Överförmyndare i samverkan ringer dig, syns numera telefonnumret 0243-759 00 eller 0243-74 000. Om du ringer tillbaka på det numret kommer du emellertid till Servicecenter.

Kontakt via e-post
Om du föredrar att ta kontakt via e-post når du oss direkt via ois@borlange.se .