Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Boendestöd, grupp- och serviceboende

Boendestöd och grupp- och serviceboendet är ett pedagogiskt och socialt stöd i hemmet och närmiljön för dig med psykisk funktionsnedsättning

Boendestöd

Boendestöd är ett pedagogiskt och socialt stöd i hemmet och närmiljön, till personer med psykisk funktionsnedsättning och till personer som omfattas av LSS. Stödet utformas individuellt och bygger på din medverkan och delaktighet. Insatsen boendestöd ansöker du om hos biståndshandläggare.

Boendestödjaren kan ge dig stöd med:

  • motivations- och aktiveringsstöd
  • att strukturera vardagen och hitta rutiner
  • att hålla dygnsrytmen och sköta hygien
  • att utföra hushållssysslor, städ, tvätt, handla, laga mat etc.
  • att upprätthålla sociala kontakter
  • att bistå vid kontakter med myndigheter, sjukvården eller närstående personer

Grupp- och serviceboende, Thenstedtsgatan

Boendet på Thenstedtsgatan finns till för dig som har en omfattande psykisk funktionsnedsättning. Grupp- och serviceboendet ger ett pedagogiskt och socialt stöd i hemmet och närmiljön. Denna insats ansöker du om hos biståndshandläggare.

På grupp- och serviceboendet har du en egen lägenhet. Det finns gemensamma utrymmen och du äter gemensamma måltider med övriga boenden. Personal finns på plats dagtid, kvällstid och under helger. På gruppboendet finns personal dygnet runt.

Här får du stöd i att sköta ditt boende med tvätt, städ och hygien. Du får stöd i att skapa goda rutiner med mat och sömn. Vi hjälper dig att växa som människa och planera för din framtid. Personalen undviker att göra saker åt dig men gör gärna saker tillsammans med dig.

Se kontaktuppgifter via kontaktfliken överst på sidan.

 

Sidan senast uppdaterad