Enhetschef/rekryterare
Anna Mångs
0243-737 26
Dela sidan på sociala medier

Jobba hos oss och tjäna ihop till något du drömt om!

Den 22-23 maj finns vi på Kupolen och berättar allt som sommarens jobb!

Här är jobben!

Vårdbiträde:

Som vårdbiträde kan du arbeta både inom hemtjänst och på äldreboende (Särskilt boende). Dina arbetsuppgifter innebär att hjälpa en Borlängebo i vardagen med till exempel skötsel av hygien som dusch och påklädning, städ, inköp, matlagning och ge medicin.

Undersköterska:

Som undersköterska kan du arbeta både inom hemtjänst och på äldreboende (särskilt boende). Dina arbetsuppgifter innebär att hjälpa en Borlängebo i vardagen med till exempel skötsel av hygien som dusch och påklädning, städ, inköp, matlagning och ge medicin.

Omsorgsassistent:

I arbetet som omsorgsassistent arbetar du på ett korttids eller på en grupp- eller servicebostad. Du finns som stöd för Borlängebor som behöver hjälp för en fungerande och meningsfull vardag. De personer du möter i ditt arbete har någon form av funktionshinder och du jobbar utifrån hans eller hennes behov samt önskemål.

Personlig assistent:

Som personlig assistent tillbringar du tid tillsammans med en Borlängebo som behöver stöd utifrån det funktionshinder personen har. Din viktigaste uppgift är att finnas till hands för att ge honom eller henne en meningsfull vardag. Arbetet innebär att vara den förlängda armen genom att bland annat hjälpa en Borlängebo att klä sig, klara sin hygien, äta och kommunicera med andra.

Krav på dig som söker

 • Du är över 18 år.
 • Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med brukare, anhöriga och dina medarbetare.
 • Du kan skriftligt dokumentera det som krävs i verksamheten.
 • Du kan möta och arbeta med både män och kvinnor.
 • Du har inga anmärkningar i belastningsregistret.
 • Om du söker till hemtjänsten behöver du ha körkort.

Sök tjänsterna här!

Sommarjobb med särskilda kompetenskrav - boendestödjare och stödpedagog 

Boendestödjare:

Du som boendestödjare kommer att arbeta med personer med psykiska funktionshinder och personer som omfattas av LSS. Som boendestödjare är du ett socialt och pedagogiskt stöd i brukarens hem och närmiljö. Stödet bygger på delaktighet och utformas individuellt.

Behandlingsassistent på Bostället:

Du som behandlingsassistent kommer att arbeta på Bostället, ett boende med personer missbruksproblematik. Som behandlingsassistent är du ett stöd till de boende i deras vardag.
Stödet bygger på delaktighet och utformas individuellt med varje boende utifrån en genomförandeplan som upprättas tillsammans med den boende.

 • Motivera till fortsatt nykter- och drogfrihet
 • Stöd i att strukturera vardagen och hitta rutiner
 • Stöd i att delta i samhällslivet
 • Undersöka vilka fritidsaktiviteter som finns utifrån den enskildes intresse
 • Stöd i att samspela socialt och att kommunicera med andra

Kvalifikationer

Behandlingsassistent med inriktning missbruk eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig. Tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du är ansvarsfull, flexibel, kan arbeta självständigt och i grupp, målinriktad, lyhörd samt att du har ett empatiskt förhållningssätt.
Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med boende, anhöriga, övrig personal samt uppdragsgivare. Du kan skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver. Du innehar B-körkort.

Stödpedagog:

Som stödpedagog kommer du att åka runt i Borlänge kommun och besöka brukare i dennes hem och ge hjälp/stöd vid bl. a förflyttningar, vid i och urstigning av säng. Arbetet innefattar också att stödja befintlig personal inom personlig assistans och olika service- och gruppbostäder (LSS och Socialpsykiatri), då det behövs vara två personal vid vissa tider på dygnet.

Krav på dig som söker

Vi söker dig som har eller utbildar dig inom YH-utbildning i humanistiskt behandlingsarbete/psykiatri, behandlingsassistent utbildning, pedagogisk utbildning, omvårdnadsutbildning med inriktning psykiatri eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig. Du har körkort.

Sök tjänsterna här!

 


Sidan senast uppdaterad