Borlänge kommun
Servicecenter
telefon: 0243 - 740 00
Telefontid: 08:00-16:30, måndag - fredag.
Dela sidan på sociala medier

Vill du hjälpa?

Är du intresserad av att hjälpa barn, ungdomar, nysvenskar eller en vuxen som behöver extra stöd? Det finns många sätt som vi Borlängebor kan hjälpa varandra på. Det finns allt från personer som behöver stöd en timme varannan vecka för att fika eller ta en promenad och det finns de som behöver hjälp att hitta ett eget boende eller bli bättre på svenska.

Att vara familjehem, kontaktfamilj, kontaktperson

Är du intresserad av att hjälpa barn eller ungdomar som behöver extra vuxenkontakt? Då kan du eller du och din familj få uppdrag som kontaktperson, kontaktfamilj eller familjehem.

God man, förvaltare och förmyndare

En god man eller förvaltare är ombud för en person som behöver hjälp med att bevaka sina ekonomiska, rättsliga eller personliga intressen. Kommunerna Borlänge, Ludvika, Falun, Gagnef, Säter och Smedjebacken samverkar i en gemensam organisation för överförmyndarverksamhet. Kontoret finns i Borlänge.

Bli stödfamilj

I Borlänge finns just nu familjer som behöver en stunds vardag. De behöver dig som någon helg i månaden kan ta emot deras barn som har en funktionsnedsättning. Ett uppdrag som du får ersättning för. Lämna din intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Bli kontaktperson till personer med funktionsnedsättning

Kompisar sökes! Borlänge kommun söker dig som vill hitta på roliga saker tillsammans med någon som har en funktionsnedsättning.

Bli språkvän

"Vi har supermysigt när vi ses och jag vet egentligen inte vem av oss som lär sig mest!"

Sidan senast uppdaterad