Dela sidan på sociala medier

Låna en elcykel

Prova någon av Borlänge kommuns elcyklar, att cykla har aldrig varit lättare!

Med en elcykel kan du cykla längre sträckor även i motvind och i uppförsbackar. Det tar bara 5–10 minuter längre tid att cykla 5 km jämfört med att köra bil. Upptäck fördelarna med elcykel och prova ett miljövänligt alternativ. Borlänge kommun erbjuder dig som Borlängebo att låna elcykel utan kostnad under ett dygn måndag-fredag. 

Så funkar det

Det finns en dam- och en herrcykel. Lås, hjälm och cykelkorg ingår i lånet. För att få låna en cykel behöver du en fotolegitimation och du ska ha fyllt 18 år.

1. Boka cykeln 

Du kan boka elcykel genom formuläret nedan eller över telefon 0243-747 70.

Bokar du genom formuläret får du en bekräftelse till din e-post om cykeln finns tillgänglig önskat datum. Om elcykeln är utlånad får du möjlighet att reservera ett nytt datum. Observera att elcyklarna inte kan bokas på helgdagar.

2. Hämta/ återlämning elcykeln

Elcyklarna hämtas och återlämnas på Palladium, Sveatorget 21 i Borlänge centrum, måndag-fredag. Vid utlåning hämtas cykeln från klockan 10.00. Cykeln ska lämnas tillbaka senast klockan 08.30 på återlämningsdagen.

Boka en elcykel

Jag vill låna

Våra cyklar

Elcykeln är fulladdad vid utlåning. En laddning räcker 5-7 mil beroende på hur mycket stöd eldriften behöver hjälpa till med. Elcykeln har 3/7- växlar i dam respektive herr elcykeln med aluminiumram med fot- och handbroms och fungerar utmärkt även utan eldrift – precis som en vanlig cykel. Motorn är på 250W och 10,8 Ah batteri. Elcykeln ger el-assist upp till max 25 km/h som är väldigt hjälpsamt i uppförsbacke och även i motvind. Laddaren är specifik för cykeln och nyladdning sker efter återlämning på Palladium.

Sidan senast uppdaterad