Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Låna en elcykel

OBS! Just nu går det inte att låna cykel.

Cykelutlåningen stängd

Cykelutlåningen är stängd tillsvidare i vänta på upphandling av aktör som regelbundet kan serva cyklarna och se till att de håller hög kvalitet. Vi beklagar detta och hoppas att vi inom kort ska kunna erbjuda cykelutlåning igen.

 

 

 

Prova någon av Borlänge kommuns elcyklar, att cykla har aldrig varit lättare!

Med en elcykel kan du cykla längre sträckor även i motvind och i uppförsbackar. Det tar bara 5–10 minuter längre tid att cykla 5 km jämfört med att köra bil. Upptäck fördelarna med elcykel och prova ett miljövänligt alternativ. Med en lastcykel kan du även ta med dig barnen eller åka och handla tunga grejer. Borlänge kommun erbjuder dig att låna och prova på en elcykel eller el-lastcykel under en vecka.

Så funkar det

Det finns fem olika sorters cyklar att välja mellan. Lås, hjälm och cykelkorg ingår i lånet. Du väljer själv hur länge du vill låna cykeln, upp till åtta dagar. För att få låna en cykel behöver du ha fyllt 18 år och kunna visa legitimation.

1. Boka cykeln 

Du kan boka elcykel genom formuläret nedan, via besök i stadshusets reception (Röda vägen 50) eller via telefon 0243-740 00.

När du bokar genom formuläret får du en bekräftelse till din e-post om cykeln finns tillgänglig önskad period. Om elcykeln är utlånad får du möjlighet att reservera en ny period. Du kan låna elcykeln i högst åtta dagar. Observera att elcyklarna bara kan hämtas och lämnas helgfria vardagar.

2. Hämta/ återlämna cykeln

Elcyklarna hämtas och återlämnas i receptionen till stadshuset (Röda vägen 50), måndag-fredag. Vid utlåning hämtas cykeln från klockan 08.00. Cykeln ska lämnas tillbaka senast klockan 15.30 på återlämningsdagen.

 

Våra elcyklar 

Elcykel

Elcykel dam

Elcykeln är fulladdad vid utlåning. En laddning räcker 5-7 mil beroende på hur mycket stöd eldriften behöver hjälpa till med. Elcykeln har tre växlar och aluminiumram med fot- och handbroms och fungerar utmärkt även utan eldrift – precis som en vanlig cykel. Motorn är på 250W och 10,8 Ah batteri. Elcykeln ger el-assist upp till max 25 km/h som är väldigt hjälpsamt i uppförsbacke och även i motvind. 

 Elcykel

Elcykel herr

Elcykeln är fulladdad vid utlåning. En laddning räcker 5-7 mil beroende på hur mycket stöd eldriften behöver hjälpa till med. Elcykeln har sju växlar och aluminiumram med fot- och handbroms och fungerar utmärkt även utan eldrift – precis som en vanlig cykel. Motorn är på 250W och 10,8 Ah batteri. Elcykeln ger el-assist upp till max 25 km/h som är väldigt hjälpsamt i uppförsbacke och även i motvind. 

 Elcykel

Tvåhjulig lastcykel - LAD1

Elcykeln är fulladdad vid utlåning. En laddning räcker 4-6 mil beroende på hur mycket stöd eldriften behöver hjälpa till med. I lådan kan du lasta upp till 80 kg och där finns plats för två barn med bälten. Motorn är på 250W och 11,4 Ah batteri och på en skärm kan du ställa in hur mycket elassistans du vill ha.

 Elcyklar

Trehjulig lastcykel - LAD2

Elcykeln är fulladdad vid utlåning. En laddning räcker 4-6 mil beroende på hur mycket stöd eldriften behöver hjälpa till med. I lådan kan du lasta upp till 100 kg och där finns plats för fyra barn med bälten. Motorn är på 250W och 11,4 Ah batteri och på en skärm kan du ställa in hur mycket elassistans du vill ha.

Sidan senast uppdaterad